Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Govern municipal i ICV-EUiA arriben a un acord per a l’aprovació del pressupost 2019

28/01/2019 ::

El document, de 7 punts, s’ha signat aquest matí i destaquen propostes per a l’ocupació, la millora de les instal·lacions elèctriques dels habitatges o més recursos per als serveis socials

El Govern ha arribat a un acord amb el grup municipal d’Iniciativa per Catalunya els Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) pel qual aquest es compromet a votar afirmativament a la proposta del pressupost per a l’any 2019 presentada pel Govern municipal.

Aquest matí, Álex Pastor, president del grup municipal del PSC i Àlex Mañas, president del grup municipal d’ICV-EUiA, han signat l’acord on, entre altres aspectes, s’incorpora una modificació pressupostària amb microcrèdits per al foment de l’emprenedoria i l’ocupació, ajuts a la rehabilitació i millora de les instal·lacions elèctriques d’habitatges, més recursos humans per a Serveis Socials o les millores dels mercats municipals Torner i Maignon.

L’acord, signat aquest matí, recull els acords següents:

1.- El mes de febrer el ple municipal aprovarà una modificació pressupostària que inclogui:

    • 300 mil euros per a una nova convocatòria de microcrèdits per al foment de l’emprenedoria i l’ocupació.

    • La consignació de la contractació per reobrir el servei Badalona Eficient amb quatre persones amb els perfils tècnics adients.

    • Una partida de 400 mil euros per posar en marxa una campanya d’ajuts a la rehabilitació i la millora de les instal·lacions elèctriques d’habitatges i comunitats de propietaris.

    • 2 milions d’euros per la instal·lació de la carpa provisional del mercat municipal Torner.

2.- L’execució immediata de les obres de reparació de la carpa del mercat Maignon previstes pel govern anterior.

3.- La convocatòria durant el mes de febrer de la comissió d’estudi per la remunicipalització dels serveis públics externalitzats.

4.- La incorporació abans del 28 de febrer de 24 noves persones als serveis socials municipals.

5.- Durant el mes de febrer i donada la incompatibilitat entre el planejament urbanístic i els serveis necessaris per a la nova seu de la brigada de parcs i jardins, el Govern municipal disposarà d’un emplaçament alternatiu per tal de poder executar la inversió prevista i acordada per aquesta nova instal·lació.

6.- La convocatòria de la Comissió de seguiment de la reforma de la platja dels Pescadors per informar de l’estat i el calendari previst d’aquesta inversió.

7- La posada en marxa de la licitació per a la descontaminació de la platja de la Marina un cop estiguin els permisos definitius del servei de Costes del Govern central.

Badalona, 28 de gener de 2019

twitter @AjBadalona