Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Govern de Badalona lamenta el bloqueig d’alguns veïns de Dalt de la Vila a la implantació de fibra òptica al barri

L’Ajuntament ja ha donat tots els permisos necessaris i l’empresa teleoperadora ha fet els treballs previs, però la negativa d’aquests veïns a fer la instal·lació per cable igual que es fa a la resta de la ciutat pot acabar evitant que l’alta velocitat arribi a la zona

L’alternativa que proposen aquests veïns és inviable des d’un punt de vista tècnic perquè soterrar els cables té un sobrecost d’un 300% i a més s’hauria de fer en un subsòl amb una gran carrega arqueològica

El Govern de Badalona ha lamentat avui el bloqueig que alguns veïns de Dalt de la Vila estan fent a la implantació de fibra òptica al barri. Concretament, els veïns s’oposen a què l’empresa teleoperadora faci la instal·lació per cable de la mateixa manera que es fa a la resta de la ciutat i aquesta negativa pot acabar comportant que la zona es quedi sense internet a alta velocitat. Ara com ara, l’Ajuntament ja ha donat tots els permisos necessaris i la teleoperadora ha fet els treballs previs, però la implantació no pot començar si aquests veïns no autoritzen la seva instal·lació.

L’empresa està en condicions d’instal·lar la banda ampla basada en fibra òptica a uns 200 habitatges del barri de Dalt de la Vila amb uns treballs adaptats a la tipologia urbana d’habitatges de poca alçada i minimitzant el seu impacte. Tanmateix, uns veïns demanen que aquesta instal·lació sigui soterrada, una alternativa inviable tècnicament perquè té un sobrecost d’un 300% i a més s’hauria de fer en un subsòl amb una gran carrega arqueològica.

La 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, assegura que “tenim tot preparat perquè la fibra òptica sigui ja una realitat a Dalt de la Vila, però si aquests veïns no autoritzen la seva instal·lació, malauradament, la major part dels veïns hauran de seguir tenint unes connexions que no estan a l’altura del moment en què vivim”. “Si l’alternativa que plantegessin fos viable tècnicament, la situació ja estaria resolta; el problema és que demanen una solució que no és viable i, per tant, amb aquesta negativa estan causant un greu perjudici als seus propis veïns”, ha conclòs Agüera.

Badalona, 20 de setembre de 2021

twitter @AjBadalona