Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El govern de Badalona es compromet a construir l’escola Ventós Mir als terrenys de l’Estrella amb els diners transferits per la Generalitat

19/03/2019 ::

L’institut Eugeni d’Ors acollirà a partir del curs vinent tres línies de batxillerat artístic

L’EASD Pau Gargallo reduirà una línia de batxillerat mentre s’executen les actuacions necessàries en l’edifici

El govern de Badalona s’ha compromès a executar la construcció de l’escola Ventós Mir en els terrenys cedits de l’Estrella després d’haver acordat amb la Generalitat de Catalunya la transferència dels diners necessaris per afrontar aquesta obra. Aquest compromís s’ha refermat en una reunió que s’ha celebrat aquest matí a la seu dels Serveis Territorials d’Educació de les comarques de Barcelona en la que han participat l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, el regidor d’Educació, Jordi Subirana, i la directora dels Serveis Territorials d'Educació a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo i que s’havia convocat a causa de la preocupació per part de l’Ajuntament de Badalona de la situació de l’EASD Pau Gargallo.

Després de la reunió, l’alcalde Pastor ha assegurat que “l'escola Ventós Mir es construirà en el solar de l'Estrella. Som conscients que la Generalitat té algunes reserves per fer-afrontar aquest projecte, però després de consultar-ho amb l'equip tècnic de l'Ajuntament hem pres la determinació que sigui el mateix consistori qui s'encarregui de fer les obres amb els diners de la Generalitat. La prioritat per nosaltres és que això es pugui realitzar al més aviat possible i donar resposta a tants anys de reivindicacions de l'escola Ventós Mir". Pastor ha explicat que “aquesta voluntat per part del govern municipal s’havia consensuat prèviament entre el regidor d’Eduació Jordi Subirana i el Director General de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray.

Després d’aquesta reunió, s’han de tancar els detalls del conveni per tal de procedir a la realització del projecte i poder encarregar el projecte executiu per fer realitat la nova escola en els terrenys de l’Estrella (amb una superfície d’uns 5.200 m²).

Batxillerat artístic als centres Pau Gargallo i Eugeni d’Ors

Durant la reunió d’aquest matí s’ha tractat també la nova distribució de les línies de batxillerat artístic a Badalona. Actualment, l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, que té 3 línies de batxillerat artístic (arts plàstiques, imatge i disseny), necessita intervencions urgents per adequar-se a la normativa de riscos. Davant aquesta situació, Ajuntament i Generalitat han acordat que de les 3 línies que té el centre, una passi a l'Institut Eugeni d'Ors que a més, a partir del curs vinent, oferirà també dues línies més de batxillerat artístic. D’aquesta manera, l’Eugeni d’Ors es converteix en el primer centre de Catalunya que guanya dues línies artístiques en un mateix curs, oferint a partir del setembre un total de 3 línies de batxillerat artístic (una d’arts escèniques i dues d’arts plàstiques).

Una vegada s’hagin enllestit les reformes de l’EASD Pau Gargallo, la línia que cedirà durant les obres es tornarà a oferir al centre i es treballarà per consolidar les dues noves línies creades a l'Eugeni d'Ors amb la voluntat que sigui un batxillerat artístic enfocat en les arts escèniques, la música i la dansa.

Sobre aquesta qüestió, l’alcalde Álex Pastor ha destacat que “en les nostres converses amb la Generalitat, com a govern, hem perseguit des del primer moment que no es perdin les línies que es comencen a oferir a l'Eugeni d'Ors, i això és el que s'ha pactat en aquesta reunió. D'aquesta manera, no només s'amplia l'oferta de batxillerat artístic a Badalona en un futur, sinó que tindrem més oferta i més repartida per la ciutat”.

Per seguir treballant aquests temes i concretar els projectes, la setmana vinent es farà una reunió que comptarà amb la participació de representants de l’Ajuntament de Badalona, la Generalitat i les AMPAS de les implicades.

Badalona, 19 de març de 2019

twitter @AjBadalona