Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El conseller Calvet anuncia la fi de les obres del lateral de la C-31 a Badalona per al primer trimestre del 2019

08/10/2018 ::    

Els treballs, que comporten una inversió de 3,8 MEUR, permetran millorar la vialitat urbana i l’accessibilitat a l’autopista i a la B-500

El Departament de TES i l’Ajuntament de Badalona acorden l’operació que permetrà a la Fundació Badalona Capaç construir un centre de dia al barri del Pomar i impulsar una promoció d’un centenar d’habitatges de lloguer social

El conseller anuncia la redacció d’un Pla director urbanístic (PDU) per “solucionar l’efecte de barrera arquitectònica i social” que suposa la C-31 al seu pas pel municipi

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui les obres de construcció d’una calçada lateral al costat muntanya de l’autopista C-31 al seu pas per Badalona i ha anunciat la conclusió de les obres per a finals del primer trimestre del 2019. Els treballs, que comporten una inversió de 3,8 MEUR, permetran millorar la vialitat urbana i l’accessibilitat al municipi tant des de l’autopista com des de la B-500.

Calvet, que ha visitat les obres juntament amb l’alcalde, Àlex Pastor, ha explicat que “les obres del lateral de la C-31 són bàsiques per a Badalona i per a l’àrea metropolitana” i contribuiran a “superar la barrera física i social” que comporta el pas de l’autopista pel municipi.

La calçada que s’està construint té una longitud d’un quilòmetre i tres carrils; s’inicia a l’encreuament de la C-31 amb la carretera B-500 (avinguda del President Companys) i finalitza al carrer de Coll i Pujol, a la zona de l’Institut la Pineda. El lateral, que serà un vial paral·lel a l’autopista C-31, estarà format per una calçada de tres carrils de tres metres d’amplada quasi en la totalitat del tram i una vorera tres metres al costat ciutat.

L’obra es va iniciar la tardor de 2017, un cop van concloure els treballs arqueològics corresponents. Actualment, estan pràcticament finalitzats els treballs de desviaments dels serveis afectats i molt avançats els moviments de terres i els elements de drenatge. També s’ha executat una part dels murs que s’han de construir, atès que l’autopista transcorre aixecada.

Integració urbana de la C-31

També amb la mateixa intenció de “transformar el territori en positiu i minimitzar la repercussió de la C-31 perquè sigui més ciutat”, el conseller ha anunciat que el Departament impulsarà la redacció d’un Pla director urbanístic (PDU). Aquests plans són figures de planejament urbanístic i territorial de rang superior que ordenen àmbits de gran interès públic. Poden ser de caràcter econòmic, per regular la implantació d’activitats concretes o per resoldre l’encaix de determinades infraestructures.

Els plans directors urbanístics “són una figura aplicada amb èxit en diversos àmbits de l’àrea metropolitana”, ha explicat Calvet, que ha citat la integració urbanística de la Gran Via al seu pas per l’Hospitalet de Llobregat, la implantació del Parc de l’Alba a Cerdanyola del Vallès o l’ordenació del Delta del Llobregat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha comentat que “ja hem fet estudis previs” sobre l’àmbit que abordarà el nou PDU de la C-31, i “ara els posarem a disposició de l’Ajuntament en una comissió de treball conjunta”. Es preveu que s’aprovi l’inici de la redacció formal del PDU durant el 2019. “Forma part de l’agenda modernitzadora del país”, ha emfasitzat Calvet.

Un nou centre de dia i 100 pisos de lloguer social

Calvet, que aquest matí s’ha reunit amb els representants de l’Ajuntament badaloní, ha anunciat l’acord per facilitar la construcció d’un centre assistencial de la Fundació Badalona Capaç, dedicada a la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, al barri del Pomar.

L’acord permetrà, a més de la construcció d’aquest centre de dia, “impulsar una actuació d’habitatge social a l’avinguda Marquès de Mont-roig, on podrem disposar de més de 100 pisos de lloguer social, el que ens permetrà incrementar el parc públic”, ha concretat.

Per poder dur a terme aquesta operació, les parts signaran un conveni que hauran d’aprovar el Plenari municipal i el consell d’administració de l’Incasòl. Posteriorment, l’Ajuntament impulsarà una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que, en el seu tràmit final, haurà d’aprovar la Generalitat. La voluntat, ha explicitat Calvet, “és que la feina que depèn de l’Ajuntament estigui enllestida abans del maig de 2019”, mentre que, “en paral·lel, treballarem els projectes d’urbanització per començar les obres al més aviat possible”. “Ens comprometem a què no hi haurà cap més entrebanc jurídic”, ha assegurat el conseller.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor ha explicat que “és per nosaltres una gran notícia poder afirmar que el nou edifici de Badalona Capaç serà una realitat. Aquest és només un dels diversos acords que han sorgit avui d'aquesta primera trobada bilateral amb la Generalitat de Catalunya per tal de donar viabilitat i resposta a temes que són un deute històric amb la ciutat i el seu veïnat".

Després de la reunió de treball, el 3r tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea d’Urbanisme, Rubén Guijarro, ha destacat que “les obres del lateral de la C-31, si tot va bé, estaran acabades de cara el març de 2019. I a més a més, hem aconseguit el compromís de la redacció del projecte de la segona fase per al 2020. Però el més important és poder començar a treballar en un pla director urbanístic per tal que l'autopista no sigui considerada una barrera entre les diferents parts de la ciutat".

Badalona, 8 d’octubre de 2018

twitter @AjBadalona