Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El concert d’Antonio Orozco enceta la programació de les Festes de Maig d’aquesta setmana on destaca la nit de Sant Anastasi amb la Cremada del Dimoni

06/05/2019 ::    

El piromusical que precedeix a la Cremada del Dimoni estarà dedicat aquest any a les bandes sonores de sèries de televisió

El passeig Marítim acollirà divendres el concert de Festes amb Maldita Nerea i Buhos, i dissabte amb Nicomac, Chenoa i Tequila

Amb el concert a les 21 hores d’aquesta nit al teatre Zorrilla d’Antonio Orozco s’inicien les activitats programades per a les Festes de Maig d’aquesta setmana que tindran com a acte més destacat la Cremada del Dimoni divendres vinent, 10 de maig, la nit de Sant Anastasi.

L’exitós i reconegut cantant i compositor de l’Hospitalet de Llobregat té garantit el ple a vessar del Teatre Zorrilla. En posar-se a la venda, en poc més de dues hores les entrades per a veure el concert d’Antonio Orozco es van esgotar.

DIJOUS 9 DE MAIG

XXIV Festa el Dimoni a l’Escola. A partir de les 10 del matí els infants dels centres de primària i d’educació especial de Badalona es trobaran a la Rambla, just davant d’on hi ha plantat el Dimoni a la platja. Els nens i les nenes deixaran les seves maquetes realitzades als seus col·legis al voltant del Dimoni perquè s’encenguin la nit de la Cremada. Així mateix es farà el lliurament dels premis del concurs El Dimoni a l’Escola en un acte on no hi faltarà la música i la diversió amb la companyia Xiula i el seu espectacle “Donem-li una volta al cos”.

Ruta 90. Mostra d’art urbà de Badalona

Sota l’autopista C-31, des d’avinguda del Maresme fins al carrer de Juan Valera, durant els dies 8, 9, 10 i de maig es podrà gaudir de la Ruta 90, mostra d’art urbà de Badalona, reflectida amb graffiti i altres tècniques murals en unes 90 columnes de sota de l’autopista.

DIVENDRES 10 DE MAIG

Ball de Festa Major per a Gent Gran

L’Orquestra La Principal de la Bisbal oferirà el Ball de Festa Major a partir de les 18 hores a la plaça de la Plana.

Actes de la Nit de Sant Anastasi

Repic de campanes de Vigília. A les 19 hores a l’església de Sant Maria a càrrec de Campaners de Badalona

Ball a Plaça. 19.30 hores a la plaça de la Vila. Tanda de Lluïment dels components del Seguici de la ciutat

Seguici de la ciutat. El recorregut és pel carrer de Francesc Layret, la Mercè i la Rambla. El Seguici, format entre d’altres, pels trabucaries, els diables; els dragolins, els dracs, els castellers, els bastoners i acompanyats per la corporació municipal i la Banda Simfònica de Badalona, es dirigiran en sorollosa comitiva a acomiadar-se del Dimoni.

Acte Sacramental. El Diables de Badalona presenten el tradicional ball parlat a la Rambla, just davant del monument a Roca i Pi.

Ball de l’Àliga, a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

Il·luminem la Rambla. Un any més, quan s’indiqui per megafonia i just abans del Piromusical, es demanarà al públic que encengui la llanterna del seu mòbil per formar un immens llençol de llum.

Piromusical. A partir de les 22 hores a la platja dels Pescadors. Focs d’artificis i música en una combinació màgica de llum, colors, i soroll. Enguany la tria musical serà sobre cançons de sèries de televisió des dels anys 80 fins a l’actualitat.

Cremada del Dimoni. Moment emblemàtic de les Festes de Maig i esdeveniment cultural que singularitza la ciutat i que atreu milers de persones. Aquest any el Dimoni és obra de la il·lustradora Anastasia Druzhininskaya, que va guanyar el 21è concurs ‘Crema’l tu!’, amb l’obra El Dimoni del mar, una al·legoria contra el llançament de residus al mar i les platges i en favor del reciclatge. La figura està formada per diversos residus de plàstic que s’utilitzen habitualment en la vida diària (envasos, elements de plàstic, etc.) i està erigida sobre una petxina que sura sobre el mar

Ball del Micaco. A partir de les 23.15 hores a la plaça de la Plana i a càrrec de l’Orquestra la Principal de la Bisbal.

– Concert de Festes:

A partir de les 23.15 al passeig Marítim concert de la banda de pop Maldita Nerea.

A partir de la 1 de la nit, també a l’escenari del passeig Marítim concert de la banda de Buhos. Aquesta banda de Calafell és un dels grups festius de referència a Catalunya.

DISSABTE 11 DE MAIG

Passada de Sant Anastasi. A l’església de Santa Maria i al seu entorn pels barris del Centre i de Dalt la Vila, es succeeixen al llarg del dia un munt d’activitat relacionades amb la festivitat de Sant Anastasi. A partir de les 8 del matí tindrà lloc les Matinades, on les gralles i els grallers fan un recorregut pels carrers del Centre i de Dalt la Vila per anunciar la festivitat de Sant Anastasi, patró de la ciutat. A banda dels repics de campana i, a les 12 del migdia, l’ofici Solemne, cal destacar a partir de les 18 hores la Baixada del Sant, a càrrec de la Confraria de Sant Anastasi, el Ball del Baró de Maldà i la Passada de Sant Anastasi. Els actes finalitzen a les 21 hores a l’Església de Santa Maria amb el Can dels Goigs.

Més actes de la Festivitat de Sant Anastasi:

Dinar popular, a les 14.30 hores a la plaça de la Plana, organitzat per la Comissió de Festes de Badalona.

– Actuació de Badalona Batec. A les 16 hores a la plaça de la Plana. Música de carrer i batucada amb la participació de 13 centres educatius públics de Badalona.

Jaume Barri. Actuació infantil. Espectacle participatiu per als més petits a partir de les 16.30 hores a la plaça de la Plana.

Ballada de Sardanes amb la Cobla la Marinada. A partir de les 19 hores a la plaça de la Vila, organitzat per Badalona Sardanista.

Concert de Festes, al passeig Marítim

– 21.30 hores. Nicomac. La Banda guanyadora del Concurs de Música de Badalona 2018.

– 22.30 hores. Chenoa. Considerada una de les dives de la música a Espanya i Llatinoamèrica. Artista i compositora va esdevenir una estrella després del seu pas per la primera edició del concurs televisiu OT (Operación Triunfo).

– 24 hores. Tequila. Rock fresc i divertit d’una banda de rock amb una trajectòria iniciada amb grans èxits a finals dels anys setanta i inicis del vuitanta.

DIUMENGE 12 DE MAIG

XXI Diada Castellera. L’acte central tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de Vila amb l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme; la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i els Castellers de Badalona.

Faldilles enlaire, Ballada de gegants. A les 17.45 hores a la plaça de Joaquim Font i Cussó.

Gospel Sentits. Concert a partir de les 19 hores a la plaça de la Plana, organitzat per la Parròquia de Sant Josep.

 

Concurs Sàpiens Chascar – Obertes les inscripcions

Entre les novetats d’aquestes festes cal fer esment que ja s’han obert les inscripcions per a participar al concurs Sàpiens Chascar. Es tracta d’un concurs tipus Trivial per a equips d’entre 5 i 8 persones, que tindrà lloc dissabte 25 de maig a les 21 hores al poliesportiu la Plana. Les inscripcions s’han de fer al correu electrònic sapienschascar@gmail.com. El preu és de 10 euros que es destinaran a la planta d’oncologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

 

Badalona, 6 de maig de 2019

twitter @AjBadalona