Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Divendres comença a Badalona la Gala Internacional de Màgia, l’acte central del 19è Festival Internacional de Màgia- Memorial Li-Chang

21/02/2019 ::

La Gala Internacional d’enguany inclou un dels números més emocionants i perillosos de la història de la màgia, com és el d’atrapar una bala amb la boca, a càrrec del mag porto-riqueny Reynold Alexander

En aquesta edició la menció honorífica del Festival serà per Toni Cachadiña Salamanca Moner en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional

Aquest divendres, dissabte i diumenge, 22, 23 i 24 de febrer, el Teatre Zorrilla de Badalona acollirà la Gala Internacional de Màgia, el plat fort del 19è Festival Internacional de Màgia-XIX Memorial Li-Chang, que se celebra a la ciutat.

Entre les propostes innovadores d’aquesta edició de la Gala Internacional, cal destacar l’arriscat número d’atrapar amb la boca una bala disparada amb una arma de foc real que realitzarà l’il·lusionista porto-riqueny Reynold Alexander. L’espectacle comptarà també amb l’artista xinesa Huang Zheng, que oferirà al públic un número de grans il·lusions marcat pels efectes visuals, plens de tendresa i flamenc. D’altra banda el jove artista gallec Dani Polo farà aparèixer, del no res, para-sols al ritme dels Beach Boys. També es podrà gaudir del duet còmic Los Taps, mestres d’espectaculars canvis de vestuari amb una gran dosi d’humor, i del mag francès Néstor Hato, premiat en l’últim Congrés Mundial de Màgia 2018, que presentarà jocs de cartes de la seva pròpia creació. El presentador de la Gala Internacional de Màgia serà l’humorista i mag Isaac Jurado.

Menció Honorífica a una vida aficionada a la màgia

En el transcurs de la Gala Internacional de Màgia d’aquest divendres, 22 de febrer, es lliurarà la menció honorífica que es concedeix cada any a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional. En aquesta edició el premi s’atorgarà a Toni Cachadiña Salamanca, aficionat al il·lusionisme des de fa més de 60 anys.

Tot i no dedicar-se professionalment a la màgia, Cachadiña ha aconseguit guardons i reconeixements comparables amb els dels millors professionals. És un dels pocs mags de la història que ha aconseguit dues vegades un Premi Mundial (3r. Premi Mundial de Cartomàgia al Congrés Mundial de Màgia –FISM- de Paris el 1973, i el 2n Premi Mundial de la mateixa categoria a Viena l’any 1976), cosa que el situa entre els millors cartomags del món al costat de figures com Juan Tamariz, que han format part d'una època i d’una generació que va influir visiblement a la màgia contemporània mundial.

Igualment, Cachadiña ha estat clau en el suport de les associacions de màgia ja que va ser president de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme, del Cercle de Barcelona (S.E.I.) del 1973 al 1979, i membre de diferents juntes directives i director de la revista Il·lusionisme. També és membre del jurat de diferents competicions de màgia i dels congressos màgics nacionals. A més ha impartit nombroses conferències i xerrades arreu del món, on ha mostrat les seves tècniques i conclusions dels seus estudis.

Badalona, 21 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona