Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Diumenge 28 d’abril se celebrarà la quarta edició de “La primavera a la Serralada de Marina”

17/04/2019 ::

Aquesta jornada participativa, que tindrà lloc a l’entorn de la masia de Can Miravitges, està dirigida al públic familiar i busca donar a conèixer els valors naturals i històrics de la muntanya de Badalona

El diumenge 28 d’abril entre les 10 i les 14 hores se celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer la quarta edició de “La primavera a la Serralada de Marina”. Es tracta d’una jornada adreçada a tots els públics plena d’activitats participatives i de sensibilització ambiental, itineraris, música i tallers on es podrà conèixer els valors naturals i històrics de la Serralada de Marina.

“La primavera a la Serralada de Marina” també té l’objectiu de reivindicar l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, així com donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la muntanya de Badalona.

En l’edició d’enguany els participants podran participar en La Biomarató – City Nature Challenge 2019 que se celebrarà del 26 al 29 d'abril. Es tracta d’una gran competició fotogràfica amistosa on 163 ciutats de tot el món i dels cinc continents hi participen de manera simultània amb l'objectiu de fotografiar el màxim d'organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d'espècies a l'entorn urbà. Guanyarà la ciutat que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i que compti amb més participants.

Badalona hi participarà d’una manera especial. Dins “La primavera a la Serralada de Marina” es farà un tèsting fotogràfic i posteriorment es penjaran les imatges obtingudes al projecte de la plataforma Natusfera: Biodiversitat al parc de la Serralada de Marina (https://natusfera.gbif.es/projects/biodiversitat-al-parc-de-la-serralada-de-marina). Per tal de fomentar la participació, es recomana a totes les persones assistents que portin qualsevol dispositiu per fer fotografies.

Entre les 10 i les 14 hores es duran a terme les següents activitats:

Tallers i activitats amb inscripció prèvia al punt d’informació:

    – Visita a la masia de can Miravitges

    – Coneguem les papallones de la serralada de Marina

Tallers i activitats sense inscripció prèvia:

    – Taller d'anellament d'ocells

    – Taller de cants d'ocells

    – Taller "Fes el teu hotel d'insectes per al balcó"

    – Testing fotogràfic per participar en la Biomarató City Nature Challenge 2019

    – El jardí de plantes aromàtiques

    – Taller de la bassa

    – El jardí de les papallones

    – Les abelles de la mel

    – Els amfibis i els rèptils de la serralada de Marina

    – Tallers infantils de creació i natura

    – Taller "Impressionats per la natura"

    – Les cabretes de can Boscà

    – Exposició "Societat Catalana de Lepidopterologia, 40 anys de recerca" i Soc el parc de la serralada de Marina, audiovisual, a la capella de la masia de can Miravitges.

    – Visita a la mina de la font del Pop

    – Racó musical i de cançó improvisada amb Corrandes són Corrandes

    – Alliberament de fauna salvatge recuperada (al voltant de les 13 h)

Espais informatius:

    – Recepció – Punt d'informació (Ajuntament de Badalona)

    – Punt d'informació de la serralada de Marina (Consorci del Parc de la Serralada de Marina i Oficina de Turisme de Badalona)

    – El Parc a Taula (Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona)

    – Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i Cos d'Agents Rurals

“La primavera a la Serralada de Marina” està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A més, hi participen ALOC Natura, Arnia Apicultors, Conreu Sereny, el Cos d’Agents Rurals, el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, Francesc Teixidó, el Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès GRENP, el Grup d’Espeleologia de Badalona, Museu de Badalona, Museu de Granollers, Societat Catalana de Lepidopterolorgia i Vinyes de can Coll.

Com s’hi arriba:

Es recomana accedir-hi en transport públic (línies d’autobús M28, B24 i B6 de l’empresa Tusgsal). S’ha de baixar a la parada de Can Miravitges o bé a la parada que hi ha a la residència de Can Ruti per a persones amb discapacitat psíquica. Un cop allà, cal seguir la senyalització fins al punt de recepció, on hi haurà informació de les diverses activitats.

Més informació:

Àmbit de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona:

Badalona, 17 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona