Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Dimecres s’inaugura a l’Espai Betúlia de Badalona l’exposició “Patufet on ets? Aureli Capmany, 1868-1954”

21/10/2019 ::

La mostra, que es podrà visitar fins al 7 de gener de 2020, s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos i objectes

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres (carrer d’Enric Borràs 43-47), inaugura aquest dimecres, 23 d’octubre, a les 19 hores, l’exposició “Patufet on ets? Aureli Capmany, 1868-1954” que es podrà visitar fins al 7 de gener de l’any que ve.

Aureli Pau Pere Capmany Farrés neix l’any 1868 a Barcelona, fill d’una família amb botiga i obrador de cistelleria. L’any 1900 decideix els dos grans temes que el guiaran tota la vida: el folklore de Catalunya i la història de Barcelona. Autor de més de sis-cents textos, desenvolupa una gran activitat al voltant de les cançons, les danses, les rondalles, les festes, els costums, els jocs, les arts escèniques, etc. És impulsor de nombroses iniciatives culturals i ciutadanes, col·labora en nombroses entitats culturals, funda orfeons i esbarts dansaires, explica rondalles i imparteix conferències per tot Catalunya. Un dels seus projectes més estimats és la revista infantil En Patufet, que idea, dirigeix i edita durant l’any 1904. Capmany va morir a Barcelona el 9 d’octubre de 1954.

L’exposició s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos i objectes. Els àmbits tractats són:

1. Aureli Capmany Farrés

2. En Patufet

3. Cançons i crits, orfeons i corals

4. Rondalles, contes, romanços i llegendes

5. Balls i danses, imatgeria festiva

6. Festes i costums, sants, santes i marededéus

    7. Els jocs i les joguines

8. La ciutat de Barcelona

9. Gremis i confraries, oficis

10. Teatres, espectacles i titelles

La mostra es completa amb la projecció d’un audiovisual en forma d’auca que recorda la vida de Capmany en diverses facetes d’un llibre-catàleg de títol homònim a cura de Montserrat Garrich, comissària de l’Any Aureli Capmany i de l’exposició.

Activitats complementàries

    – Dimecres, 6 de novembre, a les 18 hores. L’hora del conte: Patufet, on ets? A càrrec d’Ana María García

    – Dimecres 4 de desembre, a les 18, espectacles per a nens de 3 a 8 anys El Patufet és un robot?, a càrrec de La Cordonella.

L’exposició està produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i s'exhibeix a la ciutat en conveni amb l'Ajuntament de Badalona.

Badalona, 21 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona