Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Dilluns s’inicia el Badacorfbol, la segona activitat del Badasport que promou la pràctica de l’esport escolar a Badalona

06/02/2019 ::    

Gairebé 2.000 alumnes de sisè de primària participen en aquesta activitat

Des d’aquest dilluns, 11 de febrer, i fins divendres, dia 15, es jugaran a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes, els partits de Badacorfbol, la segona de les activitats del Badasport, una iniciativa que promou la pràctica de l’esport escolar a la ciutat.

En aquesta activitat hi participen 1.925 nois i noies de sisè de primària que comptaran, un any més, amb el suport d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona – La Rotllana i la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

En aquesta vintena edició del Badasport hi participen trenta-quatre escoles: Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians, Salvador Espriu, Sant Jordi i Ventós Mir

El Badasport 2018-19 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de bitlles catalanes Termites, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona – La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, el programa Fem Salut! i TUSGSAL, entre altres.

El Badasport continuarà al llarg del curs amb quatre activitats més: Badaorietació (el dia 8 de març al Turó d’en Caritg); Badamotri (del 25 al 29 de març al Poliesportiu de Montigalà; Badajoc (del 20 al 24 de maig al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús), i Badaplatja (els dies 11, 12, 13 i 14 de juny, a la platja dels Pescadors).

Badalona, 6 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona