Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Dilluns 30 de gener Badalona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

26/01/2023 ::

Del 7 el 21 de febrer alumnes de diversos centres escolars exposaran els seus treballs al Centre Comercial Màgic Badalona

Uns 550 nens i nenes de 3r, 4t i 5è de 12 escoles de Badalona (Betúlia, Cultural Artigues, Folch i Torres, Ítaca, Joan Coret, Josep Carner, Lestonnac, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Minguella i Rafael Alberti)

celebraran dilluns 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) elaborant un manifest i participant en dues activitats artístiques a l’entorn de la Pau.

El 30 de gener, coincidint amb la data en què es recorda l’aniversari de la mort del pensador i líder de la independència de l’Índia Mohandas Karamchand Gandhi l’any 1948, es pintarà a la plaça de les Brigades Internacionals, de 10 a 12 hores, un mural per la Pau, es llegirà el manifest i es faran jocs i un espectacle d’animació amb el grup Fefe i Companyia. La creació del mural compta amb el suport de Natalia Rubio, educadora artística i artterapeuta.

El dimarts 7 de febrer, a les 18 hores, al Centre Comercial Màgic Badalona, s'inaugurarà l'exposició “Murals per la Pau”. La mostra estarà oberta fins dimarts 21 de febrer. El procés de creació dels murals compta amb el suport de Gloria Vives Xiol, artista plàstica i formadora de docents.

El DENIP 2023 està organitzat per les dotze escoles que hi participen, pel Centre de recursos pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, pels Serveis d’Educació i d'Espais Públics, i per l'Oficina Municipal de Districte (OMD) 4 de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià i del Centre Comercial Màgic Badalona.

L'acció artística del mural per la Pau que es pintarà el 30 de gener s'emmarca en un projecte global que comptarà amb tres accions més per a la millora de l'espai urbà des d’una perspectiva participativa i de desenvolupament comunitari. Els murals es pinten a les quatre estructures piramidals que hi ha a la plaça de les Brigades Internacionals i van acompanyades de diferents millores de l’equipament urbà de la plaça.

Així doncs està previst que el dilluns 27 de febrer es pinti un mural vinculat al Dia Internacional de la Justícia Social, a Badalona "Gent Gran i Justícia Social" i que el dissabte 4 de març se’n realitzi un altre vinculat al Dia Internacional de les Dones.

Cara a la primavera es pintarà el darrer mural, per part d'infants de les escoles i centres socioeducatius que formen part del Consell dels Infants de Badalona, en el marc del projecte "Badalona, com la veiem i com la volem!".

El projecte dels murals de la plaça de les Brigades Internacionals està impulsat per l’associació Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià i els Serveis d'Educació, d'Espais Públics, de Feminismes, de Gent Gran, i l'OMD 4 de l'Ajuntament de Badalona.

Badalona, 25 de gener de 2023

twitter @AjBadalona