Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Del 18 al 24 de novembre se celebrarà a Badalona la “Setmana dels Drets dels Infants” amb el lema “Drets dels infants, deures de tothom!”

03/10/2019 ::

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) impulsen la participació de tothom per construir el programa d'activitats que es portaran a terme per promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants

Promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants a Badalona i al món, i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva és l’objectiu general de la “Setmana dels Drets Infants” que tindrà lloc a la ciutat entre el 18 i el 24 de novembre.

La Setmana vol commemorar el 60è aniversari de la Declaració i el 30è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants, celebrar els 15 anys de la posada en marxa del Consell dels Infants de Badalona (CIB) i el tercer any de funcionament de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB).

Tots els centres educatius i socioeducatius de la ciutat, els serveis i les entitats de lleure, culturals, socials i esportives de la ciutat que treballen amb i per a la infància poden participar en el procés de construcció del programa final de la Setmana.

Les activitats que es programin entorn de la idea “Drets dels infants, deures de tothom. Avui, sempre, a Badalona i arreu del món” han de promoure entre els infants la consciència que tenen drets, i entre els adults que tenen la responsabilitat de garantir aquests drets, i que la seva defensa s'ha de situar al centre de les polítiques públiques.

Entre les activitats ja programades a l’entorn de la “Setmana dels Drets dels Infants” cal destacar:

Activitats prèvies

    – Murals dels Drets dels Infants exposats als suports publicitaris instal·lats al carrer fets pels infants dels centres del CIB. Del 4 al 18 de novembre.

    – Plenari del Consell dels Infants de Badalona (CIB). Celebració del seu 15è aniversari. El 13 de novembre de 17.30 a 19 hores, al Museu de Badalona

    – Número extra de l'e-clip, el butlletí electrònic quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat.

Activitats Setmana dels Drets dels Infants (del 18 al 24 de novembre)

    – Jocs de carrer amb infants i persones grans (Juguem Junts!). A poliesportius i escoles.

    – 2n Cicle de Cinema i Drets Humans. Projecció de Hamza. Dimarts, 12 de novembre, a les 10 hores, al Teatre Principal i dirigit a l’alumnat de secundària.

    – Cantada i ball de la cançó “Els drets de l’infant” (del grup Xiula). Dimecres, 20 de novembre, als centres escolars.

    – 60è aniversari de la Declaració i 30è aniversari de la Convenció de l’ONU sobre els Drets dels Infants. Lectura del manifest del CIB. Dimecres, 20 de novembre de 18 a 19 hores a la plaça de la Vila.

    – Festa dels Drets dels Infants i dels 15 anys del Consell dels Infants de Badalona (CIB). Lectura del manifest dels Drets dels Infants, jocs, exposicions, gimcana, paradetes, actuacions musicals i d’altres activitats d'animació. Diumenge, 24 de novembre, d'11 a 14 h, a la Plaça Pompeu Fabra.

    – Teatre familiar. A taula!, de la Cia Peus de Porc. Diumenge, 24 de novembre a les 18 hores al Teatre Blas Infante.

A aquestes activitats s'afegiran les que proposin els centres educatius i socioeducatius, els serveis i les entitats de lleure, culturals, socials i esportives de la ciutat, a partir, principalment, de les propostes que facin els infants que en formen part.

Badalona, 3 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona