Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Declaració institucional per la pèrdua d’aigua a l’entorn de Torre Codina al barri de Canyet

21/12/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona del dimarts 20 de desembre ha aprovat per consentiment la Declaració Institucional per la pèrdua d'aigua entorn de Torre Codina al barri de Canyet.

El text de la Declaració és el següent:

“L’any 2008, en un context de sequera com el que vivim actualment, es va detectar una important pèrdua d’aigua a l’entorn de la Torre Codina al barri de Canyet. En aquell moment es va determinar que la fuita d’aigua provenia d’una de les principals canonades d’Aigües Ter Llobregat. L’empresa es va comprometre a fer unes obres de forma immediata i reparar la canonada tot preveient que les obres de reparació podrien allargar-se 2 anys.

La canonada afectada es va construir als anys seixanta i és de difícil reparació perquè porta l’aigua des de la potabilitzadora del Ter, a Cardedeu, fins a la de Trinitat (Barcelona) i conforma una de les artèries de distribució més importants d’aigua de Catalunya. No es pot deixar fora de servei per fer reparacions ja que deixaria d’abastir a gran part de Barcelona i rodalies. Per aquests motius les obres han consistit en la construcció d’una canonada paral·lela, que actualment encara està en construcció, i li falta el darrer dels quatre trams que permetrà fer el desdoblament.

Ens trobem a l’any 2022, immersos novament en un període de sequera, i segons ha declarat l’empresa Aigües Ter Llobregat, les obres encara no han iniciat el darrer tram i no estarà acabada fins final del 2025.

Davant la previsió de patir freqüents episodis de calor i sequera els propers anys és urgent i prioritari que es realitzin de forma immediata les obres de reparació necessàries per tal d’acabar amb el malbaratament d’un recurs tan essencial i lamentablement escàs com és l’aigua.

És per aquests motius, i a petició de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs, que tots els grups municipals de l’Ajuntament de Badalona reunits en PLE acordem la següent DECLARACIÓ INSTITUCIONAL:

PRIMER. Instar a l’Agència Catalana de l’Aigua i a Aigües Ter Llobregat a solucionar la pèrdua d’aigua a la conducció de Cardedeu a Barcelona.

SEGON. Reclamar a l’Agència Catalana de l’Aigua que mobilitzi tots els recursos econòmics i tècnics per tal de realitzar, mentre durin les obres de desdoblament de la canonada, les actuacions necessàries per a la captació de tota la pèrdua d’aigua actual de la conducció Cardedeu-Trinitat en el terme municipal de Badalona pel seu aprofitament en reg de parcs i jardins i la seva connexió a la xarxa d’aprofitament d’aigua freàtica municipal.

TERCER. Donar trasllat d’aquests acords, a la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, a la Coordinadora Veïnal Baix Besòs, a l’Agència Catalana de l’Aigua i a l’Empresa Aigües Ter Llobregat”.

Badalona, 21 de desembre de 2022

twitter @AjBadalona