Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Declaració institucional de l’Ajuntament de Badalona en suport a l’illa de la Palma per l’erupció volcànica a la zona de Cabeza de Vaca el passat 19 de setembre de 2021

29/09/2021 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 28 de setembre la Declaració institucional de l'Ajuntament de Badalona en suport a l'illa de la Palma per l'erupció volcànica a la zona de Cabeza de Vaca el passat 19 de setembre de 2021.

El passat diumenge 19 de setembre de 2021, i després de diverses setmanes d’una activitat sísmica cada vegada més intensa, entrava en erupció la zona de Cabeza de Vaca, a l’illa de La Palma. El pas de les colades de lava en el seu recorregut des del cim fins al mar continua deixant, com a conseqüència, la destrucció d’habitatges, uns 200 fins al moment, la destrucció de la forma de vida de nombroses famílies i una sensació permanent d’incertesa que manté tots els canaris amb el cor encongit i que ha de ser minimitzada per l’acció coordinada de totes les Administracions.

L’Ajuntament de Badalona envia un missatge de solidaritat a tota la societat palmera en aquests moments de gran preocupació. Traslladem tot el nostre suport a les persones evacuades de les seves llars i, molt especialment, el nostre afecte als qui han perdut els seus habitatges, els seus cultius o qualsevol altre bé sota la lava. El dolor, l’angoixa i la desesperació que se senten, sentim també nosaltres. L’Ajuntament de Badalona vol també avui posar en valor la resposta del poble de La Palma, el seu exemple de civisme amb el qual, en uns moments molt durs, ha assumit les recomanacions de les autoritats prioritzant la seguretat personal i col·lectiva. És una lliçó per a tots.

Agraïm i destaquem el treball incansable que des de diumenge passat estan desenvolupant els equips d’emergència, Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, organitzacions no governamentals, Exèrcit, policies locals, professionals del sector sanitari, mitjans de comunicació i tants col·lectius que amb la seva tasca sobre el terreny contribueixen a reduir les conseqüències d’aquest fenomen de la naturalesa. Gràcies per romandre al costat de cada persona; gràcies per la seva vocació, pel seu lliurament, per la seva valentia i pel seu esforç. Totes les institucions de l’arxipèlag no han trigat a oferir els mitjans dels quals disposen per a aportar el seu gra de sorra enfront d’aquesta emergència i agraïm l’ajuda que ja han avançat les principals institucions d’Espanya i Europa.

És per aquests motius, que tots els Grups Municipals de l’Ajuntament de Badalona, reunits en Ple,

ACORDEN

1. L’Ajuntament de Badalona envia un missatge de solidaritat a tota la societat de l’illa de La Palma en aquests moments de gran preocupació. Traslladem tot el nostre suport a les persones evacuades de les seves llars i, molt especialment, el nostre afecte als qui han perdut els seus habitatges, els seus cultius o qualsevol altre bé sota la lava.

2. L’Ajuntament de Badalona felicita i agraeix el treball incansable que estan desenvolupant els equips d’emergència, Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, organitzacions no governamentals, Exèrcit, policies locals, professionals del sector sanitari, mitjans de comunicació i tants col·lectius que amb la seva tasca sobre el terreny contribueixen a reduir les conseqüències d’aquest fenomen de la naturalesa.

Badalona, 29 de setembre de 2021

twitter @AjBadalona