Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Declaració Institucional de l’Ajuntament de Badalona a proposta de la Plataforma EMMB per una reforma integral de l’edifici de l’Escola de Música Moderna de Badalona

29/03/2023 ::    

A l’inici de la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Badalona del dimarts 28 de març s’ha llegit la següent Declaració Institucional a proposta de la Plataforma EMMB per una reforma integral de l'edifici de l'Escola de Música Moderna de Badalona:

L’Escola de Música Moderna de Badalona, centre pioner en l’ensenyament de la música moderna a Catalunya, és a punt de complir quaranta anys. Gestionada pel Patronat de la Música de Badalona, organisme autònom de l’Ajuntament, al llarg d’aquestes quatre dècades s’ha consolidat com un centre de referència, formant un gran nombre de músics professionals que exporten el nom de Badalona arreu del món. Gràcies a un projecte pedagògic potent, obert, innovador i inclusiu, l’escola ha anat augmentant el nombre d’alumnes, gent de totes les edats que gràcies a ella pot gaudir de l’experiència musical.

Els últims anys, també, l’EMMB ofereix una programació gratuïta de música en directe, amb la realització del cicle “Per fi és dilluns”. Aquest cicle omple un buit de concerts de petit format a la ciutat, ofereix l’escenari a músics i grups locals -professionals o amateurs i acosta al públic badaloní projectes i estils de música diversos, que sovint no tenen cabuda als circuits comercials.

La implicació de l’EMMB amb la ciutat va més enllà de les seves parets, amb la realització d’altres projectes de caràcter educatiu i social, com ara concerts educatius per a les escoles de primària, col·laboracions amb escoles i instituts d’arreu de la ciutat (escola Barres i Ones, Josep Boada, IES Antoni Botey, IES Eugeni d’Ors, IES Salvador Espriu,…), convenis amb Badalona Serveis Assistencials de caràcter musicoterapèutic, actuacions en residències de gent gran, concerts benèfics per a entitats com ASPANIN o la Fundació Acollida i Esperança, entre d’altres.

En definitiva, Badalona té en l’Escola de Música Moderna, i en el Patronat de la Música en general, un actiu cultural i social molt potent i amb un gran potencial de futur. Però malauradament aquest projecte engrescador es veu molt limitat per l’actual situació de l’edifici de l’escola.

L’EMMB està ubicada al carrer Germà Bernabé, en un edifici compartit amb el Centre Cívic de Dalt la Vila. Aquest edifici està pràcticament igual que fa quaranta anys, les seves instal·lacions s’han quedat obsoletes, requerint actuacions urgents en accessibilitat, serveis bàsics, seguretat, climatització o instal·lació elèctrica. L’edifici no pot donar cabuda a l’actual nombre d’alumnes, no compta amb una sala de concerts adequada, ni amb d’altres espais bàsics com despatxos i sala de professors.

Ha arribat el moment de realitzar una remodelació completa de l’edifici de Germà Bernabé, amb dues finalitats: D’una banda, que l’EMMB tingui un espai a l’alçada de la seva vàlua, que en garanteixi el funcionament normal i el desenvolupament futur. De l’altra, la construcció d’una sala de concerts de capacitat mitjana, que a banda del seu ús per l’escola pugui donar servei a altres entitats de la ciutat, associacions, grups de música, etc.

La remodelació de l’edifici de Germà Bernabé és un projecte de ciutat engrescador, amb visió de futur, destinat a potenciar la música com a element integrador, vertebrador i inclusiu, enriquidor de l’individu i del col·lectiu humà.

És per tot això que, a petició de la Plataforma EMMB formada per alumes i famílies de l’escola, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Badalona reunits en ple ACORDEM:

PRIMER: Dur a terme amb caràcter prioritari el projecte de remodelació de l’edifici que actualment alberga l’Escola de Música Moderna i el Centre Cívic de Dalt la Vila.

SEGON: Dotar els propers pressupostos municipals de Badalona per tal continguin la partida pressupostària corresponent per a la realització de les obres de reforma, obres que han d’incloure tant la remodelació dels espais de l’escola de música com la construcció d’una sala de concerts.

TERCER: Accelerar les accions que siguin necessàries per tal que l’edifici del Carrer Germà Bernabé passi a dependre del Patronat de la Música de Badalona, amb la conseqüent dotació pressupostària per a l’ens, i que el Centre Cívic de Dalt La Vila sigui ubicat en un altre emplaçament.,

Badalona, 29 de març de 2023

twitter @AjBadalona