Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Costura i Glamur al Museu de Badalona

24/10/2023 ::

A partir del dijous 26 d’octubre i fins al 31 de març el Museu presenta una exposició dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas

El Museu de Badalona presenta l’exposició Joan Antoni Fàbregas. Costura i Glamur, dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas. La mostra, que es podrà visitar del 26 d’octubre de 2023 al 31 de març de 2024, reunirà un conjunt de vestits i complements dissenyats per Fàbregas i anirà acompanyada d’un catàleg.

L’acte inaugural tindrà lloc aquest dijous 26 d’octubre, a les 19 hores, amb la presentació del catàleg on es reconstrueix la biografia del modista i on es reprodueixen els dissenys que es troben a l’exposició, a més dels complements de brodats, botoneria, bosses, turbants, diademes o lligadures.

Josep Casamartina i Parasols amb Ismael Núñez Muñoz, vinculats a la Fundació Antoni de Montpalau i experts en la història de la moda i el tèxtil, han estat els responsables de fer la recerca, d’elaborar els continguts i els textos i de seleccionar les peces exposades, algunes de les quals han estat cedides per la Fundació. L’exposició presenta dotze vestits del fons Museu i 24 de la Fundació Antoni de Montpalau.

Nascut a Vilassar el 1942 i resident a Badalona des del 1973, Joan Antoni Fàbregas es va iniciar en el món de la moda com a representant de teixits i complements per a l’alta costura, fins que el 1975, animat per Pedro Rodríguez i Asunción Bastida, va començar a dissenyar els seus propis models i va obrir una petita boutique a Badalona.

Gràcies a l’èxit que va assolir el 1981 va inaugurar un establiment molt més gran a Barcelona, al carrer de Casanovas, 270, que ha estat en funcionament fins a la retirada del modista, el 2019. Abans, però, va fer donació, tant a la Fundació Antoni de Montpalau com al Museu de Badalona, de vestits i diferents materials que conservava.

Amb l’exposició que la publicació del catàleg, es vol donar les gràcies per la seva generositat i fer-li un reconeixement com a figura destacada dins el món de la moda al nostre país.

Horari de visites:

De dimarts a divendres de 17 a 20 hores.

Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores

Diumenges de 10 a 14 hores.

Activitats complementàries

Dijous 18 de gener de 2024

Fil i agulla al taller de Joan Antoni Fàbregas

Taula rodona amb modistes del taller de Joan Antoni Fàbregas, conduïda i moderada per Ismael Núñez Muñoz i Josep Casamartina i Parassols, comissaris de l’exposició.

Dijous 25 de gener de 2024

Les casulles de la Sagrada Família

Rosa M. Martín i Ros, historiadora del teixit i de la moda.

Dijous 1 de febrer de 2024

L’art del brodat

Conversa entre les brodadores Yolanda Yáñez i Núria Sánchez amb Josep Casamartina i Parassols, director de la Fundació Antoni de Montpalau.

Badalona, 24 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona