Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Comunicat del Govern municipal amb relació al Consell d’administració de Badalona Cultura que s’ha celebrat avui dijous

11/08/2021 ::

Comunicat de premsa

Amb relació al Consell d’administració de Badalona Cultura que s’ha celebrat aquest dijous al matí en el qual s’ha valorat la inclusió de l’obra El Gran Comediant protagonitzada per l’actor Joel Joan en la programació dels teatres municipals al darrer trimestre de l’any, el Govern municipal manifesta que:

• A principis del mes de juliol la gerència de Badalona Cultura va presentar la proposta cultural pel darrer trimestre de l’any 2021 dels teatres municipals i des de l’Àrea de Cultura es va autoritzar a la seva contractació.

• En aquesta programació estava inclosa l’obra de teatre El gran comediant interpretada per l’actor Joel Joan. L’Ajuntament havia autoritzat la seva representació i estava tot preparat perquè es dugués a terme durant el mes de novembre.

• El passat divendres es va presentar als integrants del Consell d’administració la programació cultural per al darrer trimestre de l’any 2021 dels teatres municipal.

• Un cop finalitzat el Consell d’administració, el Govern municipal va tenir coneixement de la polèmica protagonitzada per aquest actor en els darrers dies, en el que proferia insults classistes i humiliava uns treballadors que estaven desenvolupant la seva feina.

• El Govern municipal considera que el tracte humiliant que l’actor fa cap a aquests treballadors és inacceptable i incompatible amb la programació d’un teatre municipal. És per aquest motiu que divendres es decideix la desprogramació de l’obra.

• Dilluns, però, davant les declaracions de diversos grups municipals que consideren que aquest comportament no és transcendent i li donen a la suspensió de l’obra un caire polític i no ètic com el que té, el mateix Govern municipal va convocar un Consell d’administració de Badalona Cultura per parlar sobre la qüestió.

• Avui dijous s’ha celebrat el Consell d’administració i davant l’opinió expressada per diferents grups municipals, finalment s’ha decidit tornar a incloure l’obra El gran comediant a la programació dels teatres municipal el darrer trimestre de l’any.

• L’alcalde accidental de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, considera que “resulta evident que si haguéssim volgut vetar a l’actor Joel Joan per qüestions ideològiques ho hauríem fet a principis del mes de juliol quan el gerent va presentar la programació a l’àrea de Cultura i no haguéssim esperat tres setmanes a la celebració del Consell d’administració a on s’informa la resta de grups de la programació; la suspensió només tenia a veure amb el tracte humiliant i els insults classistes que l’actor profereix a uns treballadors”.

Badalona, 5 d’agost de 2021

twitter @AjBadalona