Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Comunicat del Govern en relació a la informació que situa Badalona al capdavant dels ajuntaments catalans amb més factures pendents

26/09/2018 ::    

Davant de la informació publicada el dimarts 25 de setembre pel diari Expansión Catalunya titulada Badalona, Tarragona y Sabadell, las ciudades con más facturas en el cajón, on s’assenyala que el municipi de Badalona, amb 3,46 milions d’euros segons la liquidació del 2017, és l’Ajuntament de Catalunya amb més factures impagades, el Govern municipal vol fer les consideracions següents:

    1. Les dades del Ministeri d’Hisenda que apareixen al diari Expansión sobre els 3,4 milions d'euros de factures pendents, i que ens col·loquen al capdavant dels municipis catalans amb més impagaments, són certes.

    2. Aquestes dades només corresponen a l'any 2017. Des de l’1 de gener fins al 20 de juny de 2018, que és la data corresponent al canvi de Govern municipal, s'han trobat 1.147 factures per valor de 19,2 milions d'euros sense pagar, fora del termini i incomplint la normativa vigent respecte al període mitjà de pagament.

    3. El Govern vol enviar un missatge de tranquil·litat als proveïdors. Totes les factures seran ateses. Des de l'inici del nostre mandat hem incorporat més efectius per tal de desencallar aquesta situació i accelerar els tràmits per tal de portar a terme els pagaments al més aviat possible.

    4. Aquesta situació no ha estat per manca de recursos econòmics. L'Ajuntament té les partides pressupostàries necessàries per afrontar aquestes despeses. El problema s'ha trobat en la gestió de l'anterior Govern de Dolors Sabater.

Badalona, 26 de setembre de 2018

twitter @AjBadalona