Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Comunicat de l’Ajuntament de Badalona en relació al coronavirus

11/03/2020 ::                    

Comunicat

Mesures de prevenció adoptades per l’Ajuntament

Arran de l’epidèmia del coronavirus i atesa l’activació en fase d’alerta del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc, l’Ajuntament de Badalona ha adoptat avui diverses mesures de prevenció amb la finalitat de contribuir a la seva contenció.

Aquestes mesures s’aplicaran a partir de demà dijous 12 de març, només amb l’excepció d’un acte previst avui mateix al Museu Municipal que també queda suspès:

    • Tancament de tots els casals municipals de gent gran durant 15 dies en tractar-se d’un col·lectiu de risc.

    • Suspensió durant 15 dies de totes les activitats organitzades als teatres municipals, la qual cosa suposa la cancel·lació del Festival Blues i Ritmes i de totes les actuacions previstes en els tres teatres de la ciutat: Zorrilla, Principal i Blas Infante.

    • Suspensió durant 15 dies de totes les activitats culturals programades en equipaments municipals com biblioteques, centres cívics, Museu de Badalona, etc, que no són essencials per al funcionament d’aquests equipaments, els qual mantenen el seu servei ordinari.

    • Suspensió durant 15 dies de totes les activitats de culte programades en equipaments municipals.

    • Com a criteri general, el servei d’atenció al públic a l’Ajuntament de Badalona es farà amb cita prèvia durant els pròxims 15 dies.

    • Suspensió de l’acte de presentació previst per avui dimecres, a les 19 hores, al Museu de Badalona, de dos segells commemoratius del 150è aniversari de l’Anís del Mono.

    • Suspensió de l’acte previst per demà dijous, 12 de març, a les 19 hores, al Museu de Badalona, d’inauguració de l’exposició Retrats, una proposta que permetrà conèixer el Fons d’Art del Museu i també algunes peces prestades expressament per a l’ocasió. La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius de 10 a 14 hores.

    • Suspensió de l’acte previst per a aquest dissabte, 14 de març, al Centre Cultural l’Escorxador de la tercera pregària per la Pau a Badalona en la qual estava prevista la participació de membres de les diverses creences i conviccions que hi ha a la ciutat.

L’Ajuntament de Badalona informarà als casals de gent gran de la ciutat de la mesura adoptada que suposa el tancament d’aquests equipaments i també se’ls comunicarà la decisió adoptada ahir per l’Instituto de Mayores y Servicios Sociales (Imserso) que paralitza tots els seus viatges del pròxim mes com a mesura de prevenció davant la propagació del coronavirus.

Des de l’Ajuntament també s’informarà a les entitats esportives de la ciutat sobre la decisió presa pel Govern de la Generalitat que indica que les activitats esportives durant els propers 15 dies seran a porta tancada, excepte les de menors que hagin d’anar acompanyats dels seus progenitors o tutors.

L’Ajuntament de Badalona informarà periòdicament sobre el manteniment d’aquestes mesures o la seva modificació, si s’escau, o d’altres que es considerin necessàries en funció de l’evolució de la situació.

Badalona, 11 de març de 2020

twitter @AjBadalona