Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Compareixença de l’alcalde de Badalona per valorar la presentació de la moció de censura

22/10/2021 ::

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha comparegut aquest divendres en la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver davant dels mitjans de comunicació per valorar la presentació de la moció de censura. L’alcalde ha estat acompanyat pels 4 tinents i tinentes d’alcaldia del Govern municipal.

Us adjuntem tot seguit el text íntegre de la compareixença de l’alcalde de Badalona.

Bon dia.

Com tots vostès saben, avui el PSC amb la CUP, acompanyats de Podemos, Junts i Esquerra Republicana, han presentat una moció de censura per a apartar-me de l'alcaldia el pròxim 8 de novembre.

Des de l'any 2011, a Badalona, la candidatura del Partit Popular hem guanyant les Eleccions Municipals de manera consecutiva, i cada vegada amb més vots. Aquell mandat vam governar i en les següents eleccions, celebrades l'any 2015, vam obtenir més suports dels veïns.

En aquestes Eleccions Municipals de 2015, després de guanyar-les per segona vegada i per evitar que tornéssim a governar, el PSC va regalar l'alcaldia a Dolors Sabater, candidata de la CUP. El desastre que va significar aquesta decisió i les seves conseqüències per als veïns ja és prou conegut.

En les passades Eleccions Municipals de maig del 2019, vam tornar a guanyar per tercera vegada, i de manera més aclaparadora encara. Però igual que, primer l'any 2015 i després el 2019, un pacte d'aquests mateixos partits ens va impedir poder governar, com era el desig d'una majoria de veïns de Badalona. Aquesta vegada es van tornar els favors i la CUP va regalar l'alcaldia al PSC.

Vull dir que l'any 2015 no hi havia sobre la taula cap poder mercantil com a excusa per a acollir-se i PSC i CUP em van apartar de l'alcaldia tot i haver guanyat les eleccions de manera clara.

L'any 2019 tampoc hi havia cap poder mercantil damunt de la taula, i el PSC i la CUP van tornar a apartar-me de l'alcaldia malgrat haver tornat a guanyar les eleccions de forma més clara encara.

Per cert, vull recordar que es tracta d'un poder que l'any 2005 era legal i que també avui ho continuaria sent.

L'any 2020, fruit d'un delicte comès per l'anterior alcalde del PSC durant l'exercici del seu mandat, vam accedir a l'alcaldia per ser la llista més votada.

I puc dir amb orgull que durant aquest gairebé any i mig, sent un context molt complicat per la situació econòmica i social que hem viscut, el govern que tinc l'honor d'encapçalar ha afrontat un dels moments més difícils en democràcia amb valentia i gran encert.

Mentre l'opinió favorable dels veïns sobre l'acció de govern, setmana rere setmana, ha anat augmentant, no ha passat ni una sola d'aquestes setmanes, repeteixo, no ha passat ni una sola d'aquestes setmanes, en què els partits de l'oposició públicament no reclamessin una moció de censura.

Aquesta ciutat té moltes virtuts i moltes possibilitats, però el seu gran problema, la seva gran tragèdia, és la desconnexió i l'allunyament que els partits de l'oposició tenen amb el sentiment real i majoritari dels veïns de Badalona.

El que realment s'està plantejant pels partits de l'oposició encapçalats pel PSC i la CUP, no és sobre uns fets de fa setze anys; la moció de censura se sustenta en la incapacitat i la impotència política de veure com el projecte que estem duent a terme a Badalona cada dia té més suports, a esquerra i a dreta.

Els diferents baròmetres oficials de l'Ajuntament que s'han anat publicant així com les enquestes realitzades per les empreses més reconegudes del sector posen de manifest que la confiança que els veïns tenen en el nostre projecte cada dia és major.

Tot sembla confirmar que la moció de censura promoguda pel PSC i la CUP serà una realitat el 8 de novembre. Una moció de censura basada, com reconeixen una part dels mateixos signants, en el 'tots contra Albiol', quelcom que porta succeint des de 2015 i que la ciutat porta patint des d'aleshores.

A partir del 8 de novembre, i quan estem a poc més d'un any de les eleccions municipals, Badalona tindrà un govern municipal format per aquells que no tenen la confiança dels veïns i que no tenen cap projecte de ciutat. Desgraciadament, tornarem a la Badalona que tots els veïns vam sofrir des de l'any de 2015 i fins al 2020.

He de reconèixer que estic vivint moments molt durs en l'àmbit familiar, en el personal i en el polític. I amb sinceritat he de dir que em sembla tremendament injust el que està ocorrent.

Només puc tenir paraules d'agraïment pel suport i afecte mostrat pel meu partit i, d'una manera espectacular, pels veïns i veïnes de Badalona.

Si algú creu, que a mitjà termini, continuarà guanyant en els despatxos el que no guanya en les urnes, no coneix aquesta ciutat. I els veïns ho deixaran clar en les eleccions municipals de 2023.

Badalona mereix tenir a l'alcalde que volen els seus veïns. Badalona no pot estar en mans de l'odi i el ressentiment del PSC i la CUP.

Per això els veïns i veïnes de Badalona poden tenir l'absoluta seguretat que em dedicaré en cos i ànima perquè el maig de 2023 Badalona torni a tenir l'alcalde que volen la majoria dels veïns.

Moltes gràcies.

Badalona, 22 d’octubre de 2021

twitter @AjBadalona