Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Comencen les obres de condicionament de l’aparcament de vehicles davant l’estació de RENFE de Badalona

02/03/2020 ::        

A partir del proper dilluns 9 de març aquest espai passarà a ser d’estacionament regulat (zona blava) amb diferenciació estacional

Seguint les directrius del Pla de Mobilitat Urbana de Badalona, avui dilluns comencen les obres d’ordenació i condicionament de les places d’aparcament que hi ha a l’espai delimitat entre el carrer d’Eduard Maristany i el passeig Marítim just davant de l’estació de RENFE de Badalona.

En finalitzar aquesta actuació l’espai comprès entre el passeig Marítim en el seu tram a tocar de la platja de l’Estació, i el carrer d’Eduard Maristany (inclòs aquest carrer entre l’estació de tren i el carrer de Sant Ignasi de Loiola), disposarà de 192 places de zona blava; 5 places destinades a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i una àrea de 25 metres per a distribució urbana de mercaderies (DUM), fins ara denominada àrea de càrrega i descàrrega.

L’horari d’aquest espai regulat serà:

    – del 15 de juny al 15 de setembre, de dilluns de diumenge, de 9 a 20 hores

    – del 16 de setembre al 14 de juny, de dilluns a dissabtes (diumenges i festius lliures), de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

La tarifa de zona blava que s’aplicarà en aquest espai serà d’1,40 euros/hora i els pagaments es podran efectuar mitjançant les aplicacions mòbils (APPs) o a través de parquímetre, amb targeta o en metàl·lic.

La regulació de l’estacionament afavoreix el desenvolupament de les activitats, redueix el volum i la congestió de trànsit al centre de la ciutat, contribueix a reduir la indisciplina en l’aparcament al carrer (en doble fila, sobre la vorera, abandonament de vehicles, etc.), que redueix l’eficàcia de la xarxa viària i afecta també els vianants i la seguretat en general. Tanmateix també contribueix a millorar la qualitat mediambiental gràcies a la reducció de les emissions de fums i sorolls.

Segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado, "aquesta regulació permetrà la rotació de vehicles, facilitant l’accés a aquells que de manera esporàdica necessiten l’aparcament". Trenado ha afegit que "la situació d'emergència climàtica i de contaminació atmosfèrica requereixen d'actuacions com aquesta per tal de fer un canvi modal cap a mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta o el transport públic".

Les obres estan previstes que acabin dilluns 9 de març.

Noves zones d’estacionament regulat

Actualment també s’està treballant en la posada en marxa d’una nova zona d’estacionament regulat, d’unes 150 places aproximadament, en l’espai comprès entre l’Skate Àgora i la benzinera situada en la carretera N-II, al barri Manresà. L’objectiu és ampliar l’oferta de les places de les zones blaves ja existents per a incrementar la rotació d’estiu a la zona situada entre la platja del Cristall i la platja de la Barca María

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona està estudiant la implantació d’una nova zona blava de platja i àrea exclusiva per als residents del barri de la Mora.

Èxit d’acollida de la nova APP de pagament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Des del passat mes de setembre està en funcionament la nova APP de pagament d’estacionament regulat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a Badalona. “AMB Aparcament metropolità” és una aplicació que permet consultar les tarifes i abonar l'estacionament a les 4.900 places de les zones regulades de Badalona, L’Hospitalet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet, i a les 47.000 places de Barcelona.

L’APP està tenint una gran acollida a Badalona i s’estan realitzant més de 350 operacions diàries mitjançant l’APP, el que suposa una implantació de gairebé el 15%. La tendència és a l’alça i des d’ENGESTUR, empresa municipal gestora del servei, esperen acabar l’any amb un 25% d’operacions via APP.

Badalona, 2 de març de 2020

twitter @AjBadalona