Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Ban municipal sobre la sortida controlada al carrer dels infants a Badalona a partir d’aquest diumenge 26 d’abril

25/04/2020 ::                    

Es podrà accedir a parcs, zones verdes, espais naturals i la platja si es troben a menys d’un quilòmetre del domicili de l’infant

Els espais de jocs infantils i esportius segueixen precintats i els parcs de Can Solei – Ca l’Arnús i de l’Escorxador continuen tancats

L’alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llaurado, ha signat aquest dissabte un ban municipal que explica les condicions en què s’han de desenvolupar els desplaçaments en aquest municipi per part de la població infantil de 0 a 14 anys a partir d’aquest diumenge 26 d’abril de 2020 d’acord amb el que disposa l’Ordre SND/370/2020 del Ministeri de Sanitat durant la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. En el ban es recorda que la pandèmia no s’ha acabat i que cal seguir vigilant per evitar contagis. L’objectiu és que la sortida al carrer es faci de forma segura.

Els infants de 0 a 14 anys poden sortir:

– Acompanyats d’una persona adulta, que pot portar fins a tres infants, sempre i quan visquin al mateix domicili.

– Poden sortir un cop al dia i durant una hora, entre les 9h i les 21h (i recomanem evitar les hores punta).

– Si han tingut contacte amb una persona amb símptomes de COVID19 o diagnosticat, estan en quarantena, i, per tant, els infants no podran sortir.

La persona adulta acompanyant és la responsable del compliment de les mesures sanitàries. Durant la sortida, cal mantenir les mesures de seguretat per evitar contagis. Cal mantenir una distància d’almenys dos metres entre cada grup d’adults amb menors. També cal tenir en compte que cada nen o nena pot sortir amb les seves joguines, però no intercanviar-les.

– La mascareta no és obligatòria, però sí recomanable.

– Podran passejar i jugar pel carrer en un radi d’un quilòmetre al voltant de casa seva.

– Podeu anar als parcs i zones verdes permeses dintre del radi, però els espais de jocs infantils i esportius als parcs segueixen precintats per evitar contagis.

– El Parc de Ca l’Arnús – Can Solei i l’Escorxador segueixen tancats, no s’hi podrà anar a passejar.

– Es podrà accedir a la resta de zones verdes, espais naturals i la platja, però reiterem que han d'estar a menys d'1 km del domicili de l’infant.

El ban finalitza amb un agraïment de l’alcaldessa accidental: “La vostra col·laboració serà clau per garantir una ciutat amable amb els infants, i alhora compromesa en la lluita per aturar la pandèmia. Per això vull agrair a la ciutadania el gran esforç que esteu fent per evitar més contagis”.

Badalona, 25 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona