Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona se suma al programa de promoció de la lectura infantil ‘Nascuts per llegir’

19/09/2019 ::    

Aquesta iniciativa promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys actuant sobre els hàbits de les famílies

El programa es realitzarà inicialment en els Centres d’Atenció Primària Nova Lloreda i Martí Julià, en col·laboració amb la Biblioteca Lloreda i la Biblioteca Canyadó i Casagemes Joan Argenté

Des d’aquest mes de setembre, les famílies usuàries del servei de pediatria dels Centres d’Atenció Primària (CAP) Martí i Julià i Nova Lloreda podran participar en el programa ‘Nascuts per llegir’, una iniciativa que promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys.

El programa es realitza amb la implicació de les infermeres pediàtriques i pediatres dels Centres d’Atenció Primària que, durant la visita dels usuaris, lliuren a la família receptes de lectura amb contes i pautes per llegir amb els seus fills i els hi ofereixen un espai de lectura a la sala d’espera.

D’altra banda, aquests professionals també entreguen un dossier amb informació del programa i recomanacions de lectures de la biblioteca del seu barri, en aquest cas la Biblioteca Lloreda i la Biblioteca Canyadó i Casagemes Joan Argenté, corresponentment. Un cop a la biblioteca, cada nen rep un carnet i s’informa els pares sobre les activitats que s’hi realitzen.

L’objectiu del programa no és crear lectors precoços, sinó principalment actuar sobre els hàbits de les famílies, convidant a visitar la biblioteca, llegint en veu alta i fent del llibre una eina de comunicació entre pares i fills i una font de benestar familiar.

La lectura és una de les bases del creixement integral dels infants i, a través de la lectura compartida, s’estimulen l’afectivitat i la comunicació. Molts estudis confirmen que explicar i llegir contes en veu alta els primers mesos de vida reforça els vincles entre pares i fills, afavoreix l’adquisició del llenguatge, estimula la imaginació i la creativitat, desenvolupa el gust per aprendre i potencia la capacitat d’observació, atenció i concentració.

El programa ‘Nascuts per llegir’ va néixer l’any 2002 dins el Grup de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris – Documentalistes de Catalunya (COBDC) i actualment s’imparteix a diferents municipis de Catalunya. A Badalona el projecte s’impulsa des del Servei de Salut i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, juntament amb Badalona Serveis Assistencials (BSA) i la Xarxa Socioeducativa de Nova Lloreda.

Badalona, 19 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona