Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

15/09/2020 ::

Del 16 al 22 de setembre, aquesta iniciativa busca sensibilitzar la ciutadania i les administracions per arribar a la neutralitat d’emissions de carboni l’any 2050

Durant aquesta setmana l’Ajuntament de Badalona organitza diverses videoconferències per promoure la mobilitat sostenible i conèixer quins són els reptes en aquest aspecte a la ciutat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Enguany aquesta iniciativa es desenvolupa sota el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’ i té com a principal objectiu conscienciar la ciutadania i les administracions per arribar a la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050.

L’Ajuntament de Badalona, amb la participació i implicació de diverses entitats i col·lectius se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat per continuar treballant en la sensibilització respecte a l’ús excessiu del vehicle privat en relació amb la qualitat de l’aire, així com impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics. Aquest any, a causa de la situació de pandèmia i per tal de preveure possibles situacions de risc, l’Ajuntament no realitzarà activitats presencials. No obstant això, es continuarà amb la difusió i promoció de la mobilitat sostenible a través d’activitats participatives virtuals i campanyes a través de Xarxes Socials.

Les vídeoconferències programades per aquesta setmana són:

    La Mobilitat al Port de Badalona un cop fet el canal del Gorg. A càrrec de Manel Espejo, director tècnic de Marina Badalona. Dimecres 16 de setembre a les 18 hores.

    La mobilitat durant i post COVID19. A càrrec de Manel Ferri, president de la Plataforma del Transport Públic. Dijous 17 de setembre a les 18 hores.

    Mobilitat Bàsica i Accessibilitat Inclusiva. A càrrec de Montse García de la Federació ECOM. Divendres 18 de setembre a les 18 hores.

    Pla de Mobilitat del Campus de Can Ruti. A càrrec de Marc Jaumà, director de Serveis Generals de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Dilluns 21 de setembre a les 18 hores.

Els enllaços per participar en aquestes xerrades es publicaran diàriament al web municipal.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa que busca la sensibilització ciutadana sobre la necessitat d’un canvi en els nostres hàbits a l’hora d’utilitzar els mitjans de transport. En aquest sentit, els objectius principals de la Setmana són els següents:

    – Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

    – Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

    – Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

    – Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

    – Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Badalona, 15 de setembre de 2020

twitter @AjBadalona