Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona se suma a la campanya de vacunació antigripal promoguda pel Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

29/10/2019 ::

La campanya recomana la vacunació entre els mesos d’octubre i novembre

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) impulsa novament una campanya de vacunació antigripal estacional. Enguany la campanya, que porta el lema “Un hivern sense BRRR”, s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també als col·lectius que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut.

Concretament, la vacunació contra la grip s’adreça a:

Les persones de 60 anys o més.

Els infants a partir dels 6 mesos i els infants d’entre els 6 mesos i els 2 anys amb antecedents de prematuritat (de menys de 32 setmanes de gestació).

Les persones amb malalties cròniques de salut (respiratòries, cardiovasculars, neurològiques, renals, hepàtiques o diabetis).

Les persones amb obesitat mòrbida.

Les persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris…

Les dones embarassades.

Les persones amb malaltia celíaca.

Les persones que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com és el cas dels professionals de la salut i serveis socials o cuidadors.

Els professionals que realitzen serveis especials per a la comunitat com és el cas de policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries.

A Badalona la vacunació es realitzarà a tots els centres d’atenció primària (CAP), on ja tenen les vacunes disponibles.

Cal recordar que l’any passat la grip va causar a Catalunya 1.145 casos greus hospitalitzats, dels quals el 69,3% eren persones no vacunades.

Badalona, 29 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona