Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona s’omplirà els pròxims tres caps de setmana d’activitats relacionades amb l’època medieval

27/03/2019 ::    

Del 29 al 31 de març se celebra la IX edició de les Jornades Medievals de Badalona

Els dies 6, 7, 12, 13 i 14 d’abril la Festa Medieval ‘Pirates a Badalona!’ tornarà a convertir la ciutat en un escenari de l’Edat Mitjana

Badalona inicia aquest cap de setmana un cicle de tres caps de setmana on la ciutat s’omplirà d’activitats relacionades amb l’època medieval amb la celebració de les IX edició de les Jornades Medievals de Badalona i de la XXI edició de la Festa Medieval ‘Pirates a Badalona!’. Els actes comencen aquest divendres 29 de març a les 17.30 hores a la Biblioteca Canyadó i Casagemes –Joan Argenté (c/ Jacinto Benavente, 3), on l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, el regidor de Cultura, Jordi Subirana i president de l'Associació de la Festa Medieval Sant Jordi, Pedro Jesús Fernàndez presentaran les activitats programades per aquests dos esdeveniments.

Després de la presentació, a les 18 hores, s’iniciaran a la mateixa biblioteca les activitats emmarcades en les Jornades Medievals de Badalona amb la taula rodona “Passat, present i futur del camp a Badalona” que moderarà Joan Rosàs i comptarà amb la participació de Dolors Clotas (cooperativa Conreu Sereny), Francesc Teixidó (ramader), Anna Abellás (vinyes de la Vall de Betlem) i Josep Coll (Masia de Can Coll). Aquesta xerrada pretén donar a conèixer aspectes del món rural medieval, contraposar-lo amb el seu present i explorar quin és el futur de les activitats agràries a la nostra ciutat.

Les activitats de la IX edició Jornades Medievals continuaran dissabte 30 a partir de les 9.30 h a la sala d’actes del Museu de Badalona. Fins a les 13 h les persones assistents podran participar en diverses xerrades amb experts que tractaran sobre les formes de vida de l’època a la nostra ciutat, fent especial èmfasi en la població rural i els seus costums. L’agenda del dissabte es completa amb la visita teatralitzada a la sagrera de Santa Maria, situada a Dalt de la Vila, entre les 17 i les 19 h. L’acte acabarà a dins del temple amb música medieval.

Diumenge 31 es tancaran les activitats de les Jornades Medievals amb la visita guiada des de les 10 hores a les ermites de Sant Onofre, Sant Climent i La Miranda. La visita, organitzada per la Secció de Patrimoni Històric del Centre Excursionista de Badalona, té com a punt de trobada el monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Per participar en les visites guiades gratuïtes cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a jornadesmedievalsbdn@gmail.com

Festa Medieval “Pirates a Badalona!”

Les activitats dedicades a l’Edat Mitjana continuaran a Badalona els dies 6, 7 12, 13 i 14 d’abril amb la XXI edició de la Festa Medieval “Pirates a Badalona!”, organitzada per l’Associació Festa Medieval Sant Jordi de Badalona amb la col·laboració d’un centenar d’entitats i de l’Ajuntament de la ciutat. El primer cap de setmana hi haurà una primera proposta d’activitats al Front Marítim tocant al Port, lligades amb els pirates i amb les activitats d’acostament dels corsaris a Badalona. Per al cap de setmana següent, les activitats es traslladen a la Platja dels Pescadors i al voltant de la Masia de Can Canyadó, identificada amb la fugida dels vilatans, pescadors i camperols cap a zones protegides.

Podeu consultar tota la programació de les Jornades Medievals i de la Festa Medieval “Pirates a Badalona!” en aquest enllaç:

Badalona, 28 de març de 2019

twitter @AjBadalona