Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona reivindica els gèneres de terror, fantasia i ciència-ficció amb la 13a edició del Cryptshow Festival

27/06/2019 ::

El certament tindrà lloc els dies 28 i 29 de juny i el 4, 5, 6 i 7 de juliol

Badalona torna a acollir aquest estiu el Cryptshow Festival, una iniciativa que té per objectiu reivindicar els valors artístics i culturals del gènere de terror, la fantasia i la ciència-ficció. El certamen, que arriba a la seva tretzena edició, repeteix el format de dos caps de setmana que va posar en marxa l’any passat i tindrà lloc els dies 28 i 29 de juny i el 4, 5, 6 i 7 de juliol.

L’eix vertebrador del Cryptshow Festival és el certamen internacional de curtmetratge, amb una secció oficial on més de 250 obres de 43 països opten al XIII Premi Serra Circular. Tanmateix, el festival dona cabuda també als llargmetratges, la literatura, les arts plàstiques i la música; a més de servir de motor per a la indústria, donant especial importància al treball d’artistes novells.

El fil conductor del certamen d’enguany són els quaderns de bitàcola. Es tracta d’un recurs originari de la marina mercant que ha esdevingut un mecanisme introspectiu, el reflex d’un viatge interior que ens arriba ja sigui escrit en paper, en registre de veu o en una cinta de vídeo i que permet construir grans històries a partir del testimoni de grans fites i, alhora, de grans massacres. Des del Cryptshow Festival s’agafa aquesta icona per redefinir-la i barrejar l’imaginari pirata amb elements de la ciència-ficció, el terror i la fantasia donant lloc a una nova realitat.

En el document adjunt trobareu tota la programació i informació sobre el Cryptshow Festival 2019.

Badalona, 27 de juny de 2019

twitter @AjBadalona