Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona reestructura la Guàrdia Urbana i instal·larà càmeres i radars a la ciutat per millorar la seguretat

12/11/2018 ::

El nou model organitzatiu s’articula al voltant del “Projecte Horus”, amb mesures relacionades amb la tecnologia, i el “Projecte Diana”, amb la creació de noves unitats que perseguiran l’incivisme i la petita delinqüència

La redistribució operativa del personal pretén incrementar els efectius a les zones on es produeixen el nombre més elevat d’incidents

Instal·lacions de càmeres de videovigilància als carrers i de radars fixos a semàfors, un nou servei d’intervencions planificades amb motocicletes i la incorporació de noves eines tecnològiques de suport als agents, dins del “Projecte Horus”, i la creació de 4 noves unitats per perseguir amb més eficàcia l’incivisme i la petita delinqüència (“Projecte Diana”) són els eixos de les novetats del nou model policial i de la reorganització de la Guàrdia Urbana que ha presentat aquest matí a la Comissaria del Turó d’en Cartig l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, acompanyat pel segon tinent d’alcalde i regidor responsable de Seguretat, Jordi Subirana i el superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández.

El procés de reforma del cos la Guàrdia Urbana que posa en marxa el Govern municipal es fa després d’analitzar els resultats delictius de l’última Junta Local de Seguretat de Badalona amb un increment d’un 6,7% de les infraccions penals a la ciutat dins del balanç delinqüencial interanual i la disminució de les detencions.

Per millorar l’efectivitat policial s’implementarà un nou sistema de control d’agents i vehicles amb GPS via satèl·lit que permetrà determinar la ubicació exacta i guanyar temps de resposta dels agents, així com tenir dades exactes sobre itineraris de patrullatge, entre altres avantatges operatius. Així mateix, als uniformes dels agents s’incorporaran càmeres subjectives que permetran l’enregistrament de les diferents intervencions.

Les noves tecnologies també s’incorporaran per a la millora de la seguretat viària amb la instal·lació de radars fixos als diferents punts negres de trànsit de la ciutat i de càmeres de control de trànsit i de control de pas de semàfors en vermell per a la prevenció d’accidents. Pel que fa a la seguretat ciutadana, s’instal·laran càmeres als carrers més susceptibles de conflictivitat i s’implementarà una nova Sala de Comunicacions a la Comissaria de la Guàrdia Urbana per al control dels dispositius electrònics i les càmeres.

La introducció de noves tecnologies i la modernització de les eines al servei de la Guàrdia Urbana per a fer-la mes eficaç ha rebut el nom de “Projecte Horus”. El desenvolupament d’aquest projecte comportarà una inversió prevista d’1,2 milions d’euros. També s’ha previst destinar una inversió de 165.000 euros per a la compra de nous vehicles de Guàrdia Urbana

Nou model organitzatiu

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que, a més de l’aplicació de noves eines, el nou model policial vol respondre al “Projecte Diana”, que inclou totes aquelles accions dirigides “a tenir més presència d’agents al carrer per posar en la diana l’incivisme i la petita delinqüència”.

El nou model organitzatiu comportarà una redistribució operativa del personal del cos amb la finalitat d’incrementar els efectius de Guàrdia Urbana a les zones on es produeixen el nombre més elevat d’incidents. “Amb la presència de més agents i vehicles als carrers conflictius i la incorporació de les noves tecnologies, la ciutat guanya en seguretat i, a més, ens sentirem més segurs”, ha afegit l’alcalde. Amb el nou model es creen 4 nous serveis:

    – Unitat motoritzada: Formada per 4 agents i un comandament, equipats amb motocicletes, podran actuar als “punts calents” que es detectin pels serveis de proximitat o altres unitats.

    – Unitat de civisme: Configurat per 3 agents i un comandament, en motocicleta, que tindran cura especialment de qüestions relacionades amb abocaments il·legals, insalubritat i activitats relacionades amb l’incivisme.

    – Unitat d’investigació: Donant suport als efectius de proximitat investigaran delictes considerats de proximitat com ara furts, estrebades, crema de contenidors, etc. en contacte directe amb els districtes.

    – Unitat de mercats: 4 agents cobriran i donaran servei de suport als mercats ambulants i altres mercats de la ciutat

La reorganització de la Guàrdia Urbana també proposa diferents mesures per a la necessària reposició dels efectius de l’actual plantilla, com ara la creació de noves places, que requereix un procés selectiu d’incorporació a mitjà termini, i la contractació d’agents cívics, que permetrà la incorporació de més efectius de la policia local als serveis de seguretat ciutadana.

Badalona, 12 de novembre de 2018

twitter @AjBadalona