Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona posa en marxa un nou servei de suport i vigilància als accessos dels centres educatius de la ciutat

02/11/2020 ::        

Més de 50 Agents d’Accés Escolar vetllaran a partir d’aquest dimarts per la seguretat en les entrades i sortides de les escoles de Badalona i del compliment de les mesures sanitàries establertes en l’entorn escolar

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa un nou servei de suport i vigilància als accessos dels centres educatius de la ciutat per garantir la seguretat de l’alumnat, les seves famílies i els treballadors. A partir d’aquest dimarts 3 de novembre totes les escoles de la ciutat, públiques i concertades, disposaran d’un Agent d’Accés Escolar que realitzarà tasques de suport a les entrades i sortides dels centres i que adaptarà la seva actuació a les necessitats de cada escola en funció de les seves característiques i demandes. D’aquesta manera, els nous agents podran desenvolupar funcions diverses com vetllar perquè es compleixi amb les mesures de distanciament social i seguretat establertes als accessos dels centres, vetllar per la seguretat viària o reforçar els controls que es fan a les escoles de neteja de mans i presa de temperatura corporal.

La implantació d’aquest nou servei respon al compromís que el govern municipal va adquirir amb les direccions dels centres i FAMPAS de la ciutat per tal de garantir la seguretat enfront de la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències. El govern considera que aquest és un servei imprescindible i per això es mantindrà fins a la finalització del curs escolar 2020-21 amb la possibilitat d’allargar-ho mentre duri aquesta situació excepcional.

Per posar en funcionament el nou servei de suport i vigilància als accessos dels centres educatius s’han contractat 56 persones que faran la funció d’agent. Totes les persones que formen part del servei aniran identificades per fer la seva feina i seran supervisades per tècnics de Protecció Civil i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

La voluntat del govern municipal a l’hora d’engegar aquesta iniciativa ha estat cobrir una doble necessitat: garantir i millorar la seguretat i oferir una primera experiència laboral o una oportunitat d’inserció al mercat de treball a persones amb dificultats per trobar un lloc de feina. Per això, les 56 persones que han estat contractades per fer d’Agents Agent d’Accés Escolar són joves, aturats de llarga durada, dones o persones amb dificultats d’inserció laboral.

Els nous agents han rebut aquest dilluns 2 de novembre una formació a càrrec de tècnics municipals. Posteriorment, a la tarda, s’ha fet la presentació del servei a l’Institut escola Sant Jordi, situat al barri de Pomar. Durant l’acte l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha conversat amb els nous agents i ha valorat “la seva bona actitud i predisposició per desenvolupar aquesta important tasca amb la màxima professionalitat possible”. L’alcalde ha explicat que “aquest servei és una gran notícia per a Badalona, ja que millora la qualitat del servei dels nostres centres escolars i alhora permet entrar al mercat laboral i disposar de recursos a persones que ho necessiten, especialment en l’actual context de crisi”.

Badalona, 2 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona