Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona portarà a aprovació del Ple municipal els dos convenis amb la Generalitat per a la construcció de les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir

23/12/2020 ::        

El Ple extraordinari per a la aprovació d’aquests convenis es celebrarà el pròxim dia 29 i estableix que l’Ajuntament avanci la inversió d’11,6 milions d’euros necessària per a la construcció dels dos edificis escolars

Amb les noves edificacions l’Escola Badalona Port passaria d’una a dues línies d’Infantil i Primària i l’Escola Ventós Mir consolidaria les dues línies que avui només té en alguns cursos

Badalona portarà a aprovació del Ple municipal dos convenis amb la Generalitat de Catalunya per a la construcció de les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir Badalona. Amb aquest pas, es dona un impuls definitiu a la construcció dels dos recintes escolars en un ple extraordinari que es celebrarà el proper dimarts, 29 de desembre. Aquests convenis, un per cadascun dels centres, contemplen que l’Ajuntament es faci càrrec per avançat de tot el procés de construcció (projecte d’obres, licitació, contractació, etc.) dels nous edificis per un import conjunt d’11,6 milions d’euros.

Amb l’aprovació d’aquests dos convenis per part del Ple municipal, que estableix les condicions de col·laboració entre ambdues administracions per a l’execució de les obres, només restarà que la Generalitat incorpori normativament les condicions que preveuen els convenis i que ja s’han treballat amb anterioritat entre els departaments d’Educació, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, considera que “dimarts serà un dia molt important per a la ciutat perquè resolem definitivament una demanda històrica de la comunitat educativa i de les famílies de la zona escolar 4 de la ciutat”. “Per fer-ho, acordem fer-nos càrrec de la construcció de les dues escoles d’infantil i primària, atès que el Govern de la Generalitat no pot assumir de manera immediata la despesa de la construcció dels dos edificis”, assegura l’alcalde.

Amb les noves edificacions l’Escola Badalona Port passaria d’una a dues línies d’Infantil i Primària i l’Escola Ventós Mir consolidaria les dues línies que avui només té en alguns cursos.

Les obres de construcció es portaran a terme seguint les indicacions de la Generalitat i aquesta rebrà, un cop finalitzades les obres, la cessió de part de l’Ajuntament de les dues escoles, de manera que tindran el funcionament habitual de qualsevol centre públic d’educació d’infantil i primària.

L’Escola Ventós Mir va entrar en funcionament l’any 1926. L’any 2008 es van haver de condicionar tres mòduls prefabricats per donar resposta a la manca d’espais d’aquest centre i, atès el seu estat actual, la construcció d’un nou edifici és imprescindible per a resoldre les necessitats educatives actuals.

Pel que fa a l’Escola Badalona Port, el centre va entrar en funcionament l’any 2010, en mòduls prefabricats, barracons, de manera provisional.

Badalona, 23 de desembre de 2020

twitter @AjBadalona