Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona participa, del 26 al 29 d’abril, a la Biomarató-City Nature Challenge 2019

17/04/2019 ::

Es tracta d’una competició amistosa entre 163 ciutats de tot el món que té l’objectiu de trobar el màxim nombre d'espècies per copsar la biodiversitat a l'entorn urbà alcalde de Badalona

Badalona participarà, juntament amb cent-seixanta-dues ciutats d’arreu del món, a la Biomarató – City Nature Challenge 2019 que se celebrarà del divendres 26 al dilluns 29 d'abril. Es tracta d’una competició fotogràfica amistosa diverses ciutats dels cinc continents hi participen de manera simultània amb l'objectiu de fotografiar el màxim d'organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d'espècies a l'entorn urbà. Guanyarà la ciutat que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i animar a més participants.

Enguany Badalona hi participa d’una manera destacada fent especial esment en la biodiversitat marina. És per això que s’han organitzat quatre sortides d’esnòrquel a la platja de Badalona (amb inscripció prèvia) per tal de fotografiar tots els animals i plantes marines possibles. Aquestes sessions aniran acompanyades d’una d’introductòria, la capbussada i la sessió posterior de buidatge de les imatges i comentaris. L’Escola del Mar serà la seu de la Biomarató marina i serà el punt d’informació i de posterior buidatge d’imatges i classificació dels organismes marins fotografiats a la plataforma Natusfera i dins del projecte Biodiversitat marina de les platges de Badalona:

https://natusfera.gbif.es/projects/biodiversitat-marina-de-les-platges-de-badalona

Per tenir més informació sobre la Biomarató marina a Badalona i a l’àrea metropolitana de Barcelona poden consultar a:

https://anellides.com/serveis/comunicamar/biomarato/

A la Biomarató – City Nature Challenge 2019 no es deixarà de banda la part terrestre on, a la serralada de Marina i dins la festa "La primavera a la serralada de Marina", que es celebrarà el dia 28 d’abril a Can Miravitges, es farà un tèsting fotogràfic. Per participar-hi i penjar les imatges obtingudes al projecte de la plataforma Natusfera Biodiversitat al parc de la serralada de Marina ho podeu fer a:

https://natusfera.gbif.es/projects/biodiversitat-al-parc-de-la-serralada-de-marina

També, des de les respectives ‘Jugatecambientals’ del parc de can Solei i de Ca l'Arnús i la del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric, es faran tèstings fotogràfics per tal d'assolir el màxim d'imatges de la biodiversitat urbana de Badalona i, per extensió, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les fotografies que es realitzin s’han de pujar a la plataforma ciutadana Natusfera del projecte Biomarató – City Nature Challenge 2019 amb el propòsit d'identificar les espècies fotografiades i aportar noves dades al coneixement de la biodiversitat.

Badalona, 17 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona