Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona participa aquest diumenge en la 6a edició de la campanya Acció Platges Met de sensibilització ciutadana sobre els valors dels ecosistemes litorals metropolitans

18/10/2023 ::

L'Escola del Mar ha preparat a la platja de la Marina l’activitat “Recompte d’espècies per al projecte europeu BioPlatgesMet”

Les platges metropolitanes no són només indrets d'esbarjo on poder prendre el sol, sinó també ecosistemes de gran importància per a la conservació del litoral. Amb la jornada participativa, conjunta i simultània del pròxim diumenge 22 d’octubre, a les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat ,es portaran a terme accions que consistiran en l’observació de la biodiversitat emmarcades dins del projecte europeu BioPlatgesMet de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquestes accions, on la ciutadania n’és la protagonista principal, serveixen per aportar informació molt valuosa, amb les dades recollides, per conèixer l’estat dels ecosistemes i prendre decisions per a la gestió de la seva millora, fent front a reptes com els dels efectes del canvi climàtic.

A Badalona, l'Escola del Mar hi farà l’activitat adreçada al públic familiar “Recompte d’espècies per al projecte europeu BioPlatgesMet”. L’activitat es farà a la platja de la Marina (al costat del Port de Badalona). Aquesta activitat, conduïda per tècnics de l’Escola del Mar, posarà èmfasi en la sorprenent biodiversitat que hi ha al litoral de Badalona, tenint en compte que es tracta d’una platja urbana. Es farà una passejada per la platja tot observant i recollint allò que el mar porta a la sorra, però també s’observaran i es farà inventari dels organismes marins que viuen a la zona menys fonda de l’escullera i de la platja. Durant l’activitat s’explicarà i analitzarà el que s’ha observat i, alhora, es farà una reflexió sobre la influència de l'impacte humà al litoral badaloní.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, assenyala que: “aquestes accions, que compten amb la implicació ciutadana, fan visibles els reptes que s’han d’afrontar en la gestió de les platges. A més, aquest tipus d’accions posen en relleu la importància que tenen els ecosistemes litorals i les platges com a espais de natura i de biodiversitat. També fan visibles a la ciutadania els esforços i la gestió que cal fer des de les administracions públiques per tal de minimitzar el canvi climàtic i la pèrdua de sorra de les platges”.

Activitat amb inscripció prèvia a: activitatsmetropolitanes@bcn.cat

Telèfon: 93 256 22 20 (fins divendres 21 a les 13 hores)

L’activitat tindrà lloc de les 10.30 a les 13 hores

Punt de trobada: Rotonda del port de Badalona al carrer d’Eduard Maristany.

Edats a qui s’adreça: públic familiar, es recomana amb infants a partir de 8 anys.

Badalona, 18 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona