Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona organitza un cicle de xerrades per pal·liar els rumors existents al municipi

L’objectiu és desmuntar i combatre les informacions negatives sobre diversitats que afecten la convivència i la cohesió social a la ciutat

Diversos Centres Cívics de Badalona acolliran durant aquest mes de març tres xerrades divulgatives contra els rumors i falses informacions que existeixen a la ciutat i que fan referència a la diversitat cultural, de gènere, edat, orientació sexual o altres diferències entre la població.

L’objectiu d’aquestes xerrades és combatre i aturar les informacions falses relatives a les diversitats i que afecten la convivència i la cohesió social a la ciutat. Per mitigar aquests rumors transversals, les xerrades faran especial incidència en les diferents informacions falses que es difonen entre la ciutadania per tal que els badalonins i badalonines en siguin conscients, puguin reflexionar al respecte i evitin prendre un rol actiu en la difusió d’aquests rumors.

Aquestes tres xerrades, que organitza SOS Racisme, es faran a diferents indrets de la ciutat:

    – Dijous 14 de març, a les 18 hores, al CC La Salut: El racisme mata. Es tracta d’un cinefòrum que busca reflexionar sobre els diferents espais i manifestacions del racisme i la xenofòbia a la nostra societat. La sessió servirà per aportar eines que enforteixin la lluita antiracista a partir del treball grupal.

    Dijous 21 de març, a les 18 hores, al CC Sant Roc: El poder del llenguatge. La xerrada està especialment indicada per alumnes i professionals de la comunicació, ja que reflexiona sobre la importància d’un llenguatge inclusiu com a base d’una societat més igualitària. L’activitat fa incidència en el paper dels mitjans com agents d’exclusió o inclusió social i la cerca d’alternatives als usos discriminatoris del llenguatge.

    Dijous 28 de març, a les 18 hores, al CC Can Pepus: Trenca amb la discriminació racista. Taller per reflexionar sobre l’origen de les discriminacions racistes i la seva relació amb els prejudicis previs i els estereotips. La xerrada vol desmuntar els tòpics vers la migració i la població migrada i emfatitzar en la importància del paper de cada persona per perpetuar o desmuntar els processos de discriminació.

Les xerrades busquen interpel·lar a tot el veïnat de la ciutat de manera transversal i fer incidència en tots els col·lectius que són objecte de les informacions negatives i falses difoses a la ciutat però que alhora també participen com a generadors d’aquest tipus d’informacions.

Badalona, 13 de març de 2019

twitter @AjBadalona