Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona organitza de l’1 al 15 d’octubre la Quinzena de l’Envelliment Actiu

27/09/2019 ::    

Un dels actes programats per la Quinzena és el lliurament a les persones i a les institucions del guardó de la Comissió Europea que acredita Badalona com a ciutat de referència en matèria d’innovació en envelliment actiu i saludable

L’Ajuntament de Badalona organitza, de l’1 al 14 d’octubre, la Quinzena de l’Envelliment Actiu coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran que se celebra el dia 1 d’octubre.

Recordem que l’any 1990 l'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran amb la voluntat que la comunitat internacional reflexioni sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

L’acte inaugural es farà precisament aquest dimarts, 1 d’octubre, a les 9.45 hores, a la plaça de la Vila, i comptarà amb la intervenció de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor. Durant l’acte es llegirà el manifest per a persones grans de la ciutat de Badalona, un document que vol reivindicar el paper actiu d’aquest col·lectiu a la societat.

Aquestes són les activitats programades:

Dimarts 1 d’octubre

Acte inaugural institucional de les jornades. Lectura del manifest

9.45 h – plaça la Vila.

10.15 h. Exhibició swing.

11.45 h Finalització de l’acte.

Lliurament guardó de la Comissió Europea a la ciutat

19 hores – Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori cantonada amb el carrer de Quevedo)

Acte de ciutat de reconeixement a totes les persones i institucions que han fet possible que Badalona aconsegueix el guardó de la Comissió Europea que l’acredita com a ciutat de referència en innovació en envelliment actiu i saludable

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i la gerent de Badalona Serveis Assistencials (BSA), Pilar Otermin, obriran l’acte que consistirà en un col·loqui on es podrà conèixer les actuacions en matèria d’envelliment actiu i saludable que es fan a Badalona. El punt final el posarà un taller de risoteràpia que començarà a les 19.50 hores.

La inscripció és gratuïta i limitada a l’aforament de la sala i es pot formalitzar mitjançant el següent formulari: https://www.bsa.cat/ca/espai-de-salut/activitat/acte-de-reconeixement-badalona-com-a-lloc-de-referencia-en-innovacio-en-envelliment-actiu-i-saludable o enviant un correu electrònic a bsa@bsa.cat.

Divendres 4 d’octubre

I Open petanca – Petanca de Canyadó

9.45 h – Presentació dels equips

10 h – 13 h – Tornei

Dilluns 7 d’octubre

I Open de Dòmino – Centre Cívic Can Cabanyes

9.45 h – Presentació dels equips

10h – 13.00h Torneig

Dimecres 9 d’octubre

Itinerari saludable intergeneracional «Fem Salut» – De La Morera a la platja de la Barca Maria

Sortida: 10 h CAP de la Morera

Divendres 11 d’octubre

Itinerari saludable intergeneracional «Fem Salut» Del Centre d’Atenció Primària Bufalà al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra

Sortida: 10 h CAP Bufalà

Dilluns 14 d’octubre

Itinerari saludable intergeneracional «Fem Salut» – Del Centre d’Atenció Primària Sant Roc al pont del Petroli

Sortida: 10 h CAP Sant Roc

Tots els itineraris s’han dissenyat des del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona i es realitzaran amb el monitoratge i col·laboració dels alumnes del Centre d’Estudis Joan Maragall de Badalona. Les activitats són obertes a tota la gent gran. Cal inscripció prèvia a qualsevol dels casals de gent gran de Badalona.

Més informació i programa a:

http://pre.badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=contingut_estatic&dCollectionID=4118#wlp_contingut_estatic

Badalona, 27 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona