Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona inicia un estudi dels nivells de diòxid de nitrogen a l’entorn de les escoles

23/02/2021 ::        

A partir d’avui dimarts, i durant tres setmanes, es començaran a recollir mostres per analitzar el grau de contaminació atmosfèrica en aquests espais

L’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, inicia avui dimarts 23 de febrer una campanya per mesurar els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) al voltant de diverses escoles de la ciutat. L’objectiu d’aquest estudi és conèixer amb profunditat els nivells de contaminació atmosfèrica existent a l’entorn dels centres educatius. La quantitat de diòxid de nitrogen mesurats serviran com a indicadors de la qualitat de l’aire.

Per fer aquest estudi s’han instal·lat vint-i-set punts de recollida que consisteixen en una sèrie de tubs passius que retenen les partícules i van recopilant mostres durant tres setmanes. La distribució d’aquests captadors s’ha fet amb criteris, com ara la proximitat a les vies principals o la ubicació dels edificis, perquè els resultats puguin ser extrapolables a altres escoles de característiques similars. D’aquesta manera es pretén obtenir indicacions generals de la distribució espacial de diòxid de nitrogen a la ciutat.

Els resultats d’aquest estudi serviran per valorar la situació actual i veure l’evolució de la contaminació per NO2 a la ciutat, comparant-lo amb dades d’anys anteriors.

Badalona, 23 de febrer de 2021

twitter @AjBadalona