Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona inicia la renovació de tot l’enllumenat de la via pública

18/10/2023 ::

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, anuncia que els 30.000 punts de llum de la ciutat seran de tecnologia LED, més eficients i econòmics, i se n’instal·laran de nous on la il·luminació actual és deficient

El Govern municipal ha posat en marxa un Pla de millora de l’enllumenat públic que té com a objectiu aconseguir que els 30.000 punts de llums que hi ha a Badalona siguin de tecnologia LED. Aquest tipus d’il·luminació, que substituirà la tradicional com les bombetes halògenes o incandescents, té nombrosos avantatges com ara l'eficiència energètica, el seu manteniment, la durabilitat i que no contenen gasos nocius ni productes químics tòxics. El Pla comença a executar-se aquest mes de novembre i estarà enllestit abans que finalitzi l’actual mandat municipal.

Aquest anunci l’ha fet avui l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el tinent d’alcaldia de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i el regidor de l’Àrea de Via Pública i Mobilitat, David Mejía, en la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver. L’alcalde ha assenyalat que: “aquest pla és molt necessari perquè actualment la il·luminació dels nostres carrers és totalment deficient, tant des d'un punt de vista mediambiental, com des del vessant econòmic i de la seguretat". En aquest sentit, Garcia Albiol ha destacat que "a més d'adaptar a la tecnologia LED tots els punts de llum que a hores d'ara hi ha a la ciutat, instal·larem nous fanals en tots els carrers que no estan prou ben il·luminats per afavorir que els veïns i veïnes visquin amb la màxima seguretat possible a tots els barris de Badalona".

Dels 30.000 punts de llum a Badalona només el 10% funcionen amb tecnologia LED. D’altra banda, a hores d’ara uns 4.000 punts de llum són fanals de 4 metres amb el bàcul o columna acabat en globus. En una primera fase, que estarà enllestida abans que finalitzi l’any, es renovaran 400 d’aquests tipus de fanals situats a zones com el carrer d’en Prim; carrer de la Riera de Canyadó, els voltants de la plaça de la Pipa del barri de Llefià; Nova Lloreda, la zona sud del barri de Pomar i al barri de Canyadó.

L’Ajuntament de Badalona destina anualment uns 3.5 milions d’euros en la il·luminació de la via pública. Amb la renovació dels punts de llum groga a llum de LED, l’estalvi energètic es situarà entre un 50 i un 60%. El Pla de millora de l’enllumenat públic també contempla la instal·lació de nous punts de llum en aquells espais de la ciutat on s’han detectat deficiències en la il·luminació.

Badalona, 17 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona