Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona inicia el Nadal amb una jornada festiva i un gran concert al passeig Marítim de la ciutat

07/11/2018 ::

L’1 de desembre s’il·luminarà el gran arbre de Nadal transitable de la plaça de la Vila i, per primer cop, el pont del Petroli

La jornada es culminarà amb el concert ‘Hola Nadal!’ d’Europa FM, amb les actuacions d’Álvaro Soler, Blas Cantó, Wally López i Brian Cross

Fins al dia de Reis, la ciutat s’omplirà d’activitats i esdeveniments tradicionals i solidaris

Badalona donarà el tret de sortida a les festes de Nadal el pròxim dissabte 1 de desembre amb una jornada plena d’activitats en la que s’encendrà la il·luminació nadalenca de la ciutat i que es culminarà amb un gran concert al passeig Marítim. En aquest mateix indret, durant tot el dia, les persones assistents podran gaudir de la 6a Fira de Joves Creadors i Creadores ‘Connec’t’Art’ i de la Fira ‘Hola Nadal!’, que comptarà amb tallers, animació, artesania i una àmplia oferta gastronòmica.

Un dels grans moments del dia arribarà a les 18 hores amb l’encesa de llums de la plaça de la Vila. Aquest any, com a novetat, s’instal·larà a la plaça un gran arbre de Nadal transitable de més de 10 metres. L’arbre té una estructura que permet creuar-lo i fer-se fotografies en l’interior. Posteriorment, a les 19 hores, s’il·luminarà per primer cop el pont del Petroli, un dels emblemes de la ciutat.

A partir de les 20 hores la música serà la protagonista de la jornada festiva amb el concert ‘Hola Nadal!’ d’Europa FM, que tindrà lloc al passeig Marítim de la ciutat. Els cantants Álvaro Soler i Blas Cantó i els discjòqueis Wally López i Brian Cross protagonitzaran un espectacle presentat per Juanma Romero, conductor del programa ¿Me Pones?.

A part d’aquesta jornada, les festes de Nadal a Badalona presenten altres novetats. Un exemple són les cinc grans caixes de regal visitables per dins que guarniran diferents punts de ciutat des del 30 de novembre fins al dia de Reis. La inauguració d’aquestes caixes es convertirà en una jornada festiva que omplirà els carrers d’activitats.

Una altra activitat que s’estrena aquestes festes serà l’Escape Room que tindrà lloc el dia 15 de desembre a la Casa de la Vila. Les persones que ho desitgin podran descobrir la història de l’edifici a través d’un joc en què hauran de resoldre diversos enigmes i trencaclosques.

També els més petits tindran noves activitats per gaudir de les festes nadalenques. Del 2 al 4 de gener, El Centre Cultural l'Escorxador-Nau3 es transformarà en la fàbrica de joguines de Badalona, on els infants podran entregar les seves cartes als Tornemis, els personatges encarregats de fabricar les joguines que demanin i d’acompanyar als reis durant la Cavalcada de Reis Mags que es celebra el 5 de gener. Uns dies abans, el 18, 19 i 20 de desembre, els nens i nenes tindran l’oportunitat de fer cagar el Tió Gegant Solidari a la plaça de la Plana, on a la vegada es farà la recollida de menjar per al Banc dels Aliments.

D’altra banda, com en anys anteriors, els nens i nenes també podran assistir al parc esportiu de Nadal situat al Complex Municipal de Montigalà els dies 24 i entre el 27 i el 31 (ambdós inclosos).

Tradicions i solidaritat

Més enllà de les novetats, els dies de Nadal a Badalona estan marcats també per les tradicions i la solidaritat. Com cada any, entre el 24 de novembre i el 23 de desembre es podrà visitar a la plaça de la Plana la Fira de Nadal, on durant tot el mes es desenvoluparan diverses activitats i tallers de manualitats obertes a tots els públics.

El dia 2 de desembre se celebrarà la 23a edició del Mercat del Trasto de Nadal al parc de les Muntanyetes de Montigalà. Es tracta d’una fira que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin. Al Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, etc. La celebració d’aquest mercat s’emmarca dins dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una setmana que se celebra amb l’objectiu de fer reflexionar als ciutadans sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus.

Una de les tradicions més arrelades a Badalona durant els dies de Nadal és el pessebre tradicional instal·lat a la plaça de la Vila i la Mostra de Pessebres i Diorames que es situa a la sala El Refugi, que enguany arriba a la seva vintena edició i compta amb 27 pessebres i diorames que ofereixen la visió de diversos indrets de Badalona. Tant el pessebre tradicional com la mostra s’inauguraran el dia 13 de desembre amb una cantada de nadales a càrrec de cors escolars i d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Badalona. Es podran visitar fins al 6 de gener.

La solidaritat també forma part de l’essència del Nadal a Badalona. Un exemple és la campanya ‘Cap infant sense joguina, cap persona sense un somriure’ Es pot participar en aquesta campanya fent una aportació econòmica a l’urna habilitada a la plaça de la Vila del 10 de desembre al 2 de gener o fent entrega d’una joguina nova i preferentment didàctiques als diferents punts instal·lats a la ciutat.

Altres activitats solidàries que tindran lloc durant aquestes dates a Badalona seran el ‘Rema per La Marató de TV3’ i el Concert solidari ‘Tots contra el càncer’. La primera se celebrarà al port de Badalona i està oberta a tots els públics. Tothom que vulgui participar ha d’organitzar-se en un equip de rem per competir en una cursa solidària. La inscripció té un cost de cinc euros. Per la seva part, el concert, està organitzat per l’Orfeó de Badalona i destinarà els guanys del mateix a la Fundació La Marató de TV3. Hi participen el Cor de Projectes i l’Orquestra Baetulo de l’Orfeó Badaloní, el Cor de Veus Blanques i Cor Mixt del Conservatori de Música de Badalona, la soprano Gisela Parodi i el tenor Juan Laboreria, sota la direcció d’Óscar Peñarroya.

Altres activitats que es realitzaran a Badalona durant el mes de desembre seran la Fira d’Artesania Nadalenca de Sant Roc, cantades de nadales, la Fira Nadal d’Arts, el pessebre vivent, la plantada de l’Arbre Solidari, la representació dels pastorets, els tallers de fanalets o la XVI Trobada de Corals, entre d’altres.

La presentació de les activitats programades en el marca de la campanya “Estimem el Nadal a Badalona” s’ha realitzat aquest matí en una roda de premsa en la qual han participat l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, el 2n tinent d’alcaldia, Jordi Subirana, i el presentador del programa d’Europa FM ¿Me pones?, Juanma Romero. Durant la presentació, l’alcalde Pastor ha explicat que a Badalona “el Nadal d’enguany serà un dels més emocionants dels últims anys; uns dies on la il·lusió i la fantasia seran protagonistes i en els quals compartirem amb la família moments irrepetibles”. “Tots els nostres barris viuran i sentiran aquest esperit nadalenc que tant ens mereixem” ha afegit l’alcalde.

Badalona, 7 de novembre de 2018

twitter @AjBadalona