Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona incorpora 15 agents cívics per fer tasques de mediació en petits conflictes a la via pública

21/02/2019 ::    

Les persones contractades formen part d’un programa de Treball i Formació gestionat per l’IMPO i desenvoluparan les seves funcions coordinades per la Guàrdia Urbana

Es dividiran en 7 equips de treball que es mouran per tota la ciutat durant els pròxims 12 mesos

L’Ajuntament de Badalona ha incorporat a principis d’aquest mes 15 persones que actuaran com agents cívics i de mediació en petits conflictes que es donin a la via pública. Les tasques principals d’aquestes persones són el patrullatge dels carrers detectant conductes i actituds incíviques, la comunicació als serveis de guàrdia urbana de les incidències detectades, la presència en llocs de gran concurrència habitual de ciutadans (inclosos parcs i platges) i l’aportació d’informació general al ciutadà.

Es tracta de 15 persones que es divideixen en 7 equips que treballen en torns de matí i tarda (de 7 a 14 i de 14 a 21 hores) per tot el territori. De moment, s’ha assignat una parella a cada Districte, excepte en el 4, on s'han assignat dues amb el criteri de ser el més poblat de la ciutat.

Totes les tasques que desenvoluparan els agents cívics estaran dirigides per la Guàrdia Urbana i coordinades conjuntament amb el servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), de manera que combinaran la seva feina amb formació específica del lloc de treball.

Les persones contractades estaven en situació d’atur i formen part d’un programa de Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Aquest dijous al matí, l'alcalde Álex Pastor s'ha reunit amb les persones que formen part de l'equip d'agents cívics a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona situada al Turó d'en Caritg. Després de la trobada, Pastor ha destacat que "aquests agents cívics jugaran un paper important, ja que tindran fil directe amb la Guàrdia Urbana i els coordinadors dels districtes. Podran resoldre alguns problemes concrets però sobretot nodrir d'informació al cos de policia. És una mostra més del fet que per aquest govern la seguretat i el civisme és una prioritat".

Badalona, 21 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona