Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona inaugura el projecte “Formació i sensibilització envers el maltractament infantil”

14/11/2019 ::        

La iniciativa té la voluntat de sensibilitzar i promoure la millora en la detecció i l’abordatge del maltractament infantil i juvenil

Dijous 28 de novembre, a les 9 hores, a la sala d’actes del Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona (rambla de Sant Joan 59-77), s’inaugura el projecte “Formació i sensibilització envers el maltractament infantil”, on més de cinquanta professionals de l’àmbit educatiu, sanitari i dels serveis socials participaran durant cinc jornades de treball en aquesta iniciativa.

La voluntat d’aquest projecte és ampliar i fomentar el coneixement del professionals, unificar el vocabulari i compartir espais de dubtes i neguits en posar a pràctica el protocol marc de la Generalitat de Catalunya.

La formació va dirigida a la xarxa de participació formada per tres comissions educatives (Xarxa Educativa Nova Lloreda i Sistrells, Comissió d’Infància de Sant Crist i Comissió Educativa de La Pau) del districte 2 integrades per escoles, instituts, centres oberts, entitats de lleure, ambulatoris, escoles bressols, tècniques d’educació i serveis socials bàsics.

També participaran en aquesta formació altres serveis de ciutat que treballen amb infància i adolescència com ara la Unitat de Pediatria Social de Can Ruti, l’Hospital de Dia, els Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP); a més de Mossos d’Esquadra i Guardia Urbana de Badalona.

La formació serà dinamitzada per la Fundació Germina i comptarà amb un bloc teòric i un altre de pràctic intercalant jornades plenàries amb sessions en grups reduïts. Es comptarà amb la participació de professionals expertes de la Unitat de Pediatria Social del Hospital Germans Trias i Pujol, i de la Unitat Funcional d’Abusos al Menor del Hospital Sant Joan de Déu.

Aquest projecte està emmarcat dins els Plans de Desenvolupament Comunitari de La Pau i Rodalies, l’acció comunitària dels serveis socials bàsics (SBAS 2) i la xarxa de participació implicada en l’atenció de la infància i adolescència que existeix al districte 2 de Badalona (Sant Crist, Sistrells, Lloreda, Nova Lloreda, Puigfred, La Pau i Montigalà Occidental).

Badalona, 14 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona