Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona elabora un Decret d’Emergència per a fer front a les destrosses provocades pel temporal

22/01/2020 ::                

L’Ajuntament encarregarà una inspecció tècnica per avaluar els danys i els costos de la reparació del pont del Petroli que, a causa de l’onatge, ha perdut 15 metres de passera

L’Ajuntament de Badalona farà front a les reparacions de les destrosses provocades pel pas del temporal Gloria amb un Decret d’Emergència que permetrà disposar dels recursos econòmics i agilitar els tràmits necessaris.

Aquesta ha estat una de les decisions preses aquest migdia després de la reunió d’avaluació i seguiment dels danys provocats pel temporal amb presència dels diferents departaments municipals, Protecció Civil, Guàrdia Urbana de Badalona i representants del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico del govern d’Espanya, de representants del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Trencament del pont del Petroli

El fort temporal de mar, que encara no ha finalitzat, ha afectat tota la franja costanera amb destrosses al mobiliari urbà, amb l’acumulació de sorra al passeig i amb la inundació de passos subterranis i sobreeixidors del col·lector de Llevant. Tècnics municipals i de l’AMB hi treballen per restablir la normalitat.

L’estructura del pont del Petroli ha sofert danys importants per efecte del fort onatge. Un tram de la passera, d’uns 15 metres, a tocar de la plataforma final ha caigut al mar i la mateixa plataforma també ha patit seriosos danys.

El regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, ha destacat que “amb el Decret d’Emergència podem posar-nos a treballar en la seva reparació tant punt acabi el temporal”. En aquest sentit ha afegit que “des de l’Ajuntament encarregarem de seguida una inspecció tècnica de l’estructura, tant la part aèria com la submergida per tenir tan aviat com sigui possible la proposta d’una solució constructiva i de reparació, així com una valoració econòmica”.

Afectacions pel temporal

El temporal ha ocasionat acumulació de sorra a la via pública als carrers i el passeig a tocar de mar i de terra i fang a zones properes als espais verds que està sent retirats progressivament. També es netegen els passos subterranis que han patit acumulació d’aigua i sorra. En el cas del pas subterrani de l’avinguda de Martí Pujol s’ha instal·lat una bomba supletòria per al buidatge de l’aigua acumulada.

Els primers càlculs assenyalen que el temporal ha provocat la caiguda de més de 40 arbres al nucli urbà, tot i que els tècnics recomanen prevenció perquè l’acumulació d’aigua sobre el terreny pot afavorir el desarrelament i noves caigudes.

Pel que fa a intervencions de la Guàrdia Urbana, el dia amb més actuacions directes va ser ahir dimarts, amb 73, i amb més de 140 en total al llarg del pas del temporal.

Els tècnics municipals, en col·laboració amb la resta d’administracions, treballen en l’avaluació i la reparació dels danys del temporal en els casos de les cobertes d’algunes instal·lacions esportives o d’altres afectacions a equipaments municipals i la via pública.

El port de Badalona no ha patit danys estructurals, a l’espera d’una posterior valoració, tot i haver fer front a onades de més de 6 metres i ràfegues de vent de 106 quilòmetres per hora.

Badalona, 22 de gener de 2020

twitter @AjBadalona