El Teatre Principal acollirà la projecció del cicle ‘Curts per la Inclusió’, una activitat adreçada a infants de 8 a 12 anys que busca sensibilitzar i educar en la diversitat i en la convivència
Badalona commemora aquest dilluns 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb activitats que busquen sensibilitzar la ciutadania i educar les persones en la diversitat i la convivència. En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona, amb el suport de la Plataforma 3D, ha organitzat una representació cinematogràfica de curts titulada Curts per la inclusió que inclou quatre obres diferents: Quatre petites cantonades de res, Academia de Especialistas, El Cazo de Lorenzo i Fufú y el Abrigo verde. La projecció dels curts es realitzarà al Teatre Principal a partir de les 9.30 hores. Aquesta activitat està dirigida als nens i nenes de 8 a 12 anys de les escoles d’ensenyament primari de Badalona.
Per donar visibilitat a la jornada, el mateix dilluns, la plaça Pompeu Fabra acollirà una fira d’entitats on es podran trobar diferents parades informatives relatives al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Manifest per la diversitat a Badalona
El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser instaurat per l’organització de les Nacions Unides fa més de 20 anys i es celebra el 3 de desembre. L’Ajuntament de Badalona comparteix el contingut de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que té com a objectiu impulsar el reconeixement de les persones amb diferents capacitats com a subjectes de drets humans en igualtat de condicions.
L’Ajuntament reafirma el Manifest elaborat per la Plataforma 3D de Badalona i el fa seu. Aquest és el seu contingut:
“Manifest per la Diversitat a Badalona:
• Volem evidenciar que la diversitat és inherent a la persona i a la societat i que la diversitat ens enriqueix i ens deixa veure realitats diferents.
• Volem reivindicar una educació inclusiva, real i efectiva. L’escolarització d’alumnes amb necessitats educatives especials en centres ordinaris. Que la gestió de la diversitat en l’àmbit de l’ensenyament sigui l’element fonamental i l’eix vertebrador del concepte d’educació.
• Volem trencar amb les barreres socials que ens aïllen, promoure un veritable accés a la comunicació i a la informació. Que totes les esferes de la vida pública estiguin adaptades als llenguatges dels sentits.
• Volem trobar-nos cada vegada més integrats en la xarxa social de Badalona. Que la ciutat faciliti la nostra presència, presència activa. Que es fomentin oportunitats i espais per donar-nos a conèixer. Que es promoguin iniciatives que ens ajudin a créixer com a persones, per gaudir d’oportunitats de les quals altres agents de la societat ja gaudeixen en el seu entorn més immediat, per no haver de tornar a parlar de les ”oportunitats robades”, oportunitats que, sovint, només es donen en el context família-entitats, i no en un context social normalitzat.
• Volem construir una ciutat per a tothom, sense barreres, accessible per a tots: gent gran i no tan gran, mares i nens amb cotxets, cadires de rodes i carros de la compra.
• Volem fomentar la convivència i el coneixement mutus, desfer estereotips, lluitar contra els estigmes que pateixen moltes persones i que dificulten la seva plena participació ciutadana. Superar els prejudicis fomentats en la informació esbiaixada, sensacionalista o paternalista.
• Volem que s’impulsin polítiques d’ocupació, persistir en la lluita contra l’exclusió socioeconòmica i laboral de les persones amb dificultats funcionals.
• Volem aconseguir la igualtat d’oportunitats i que això sigui un dels signes d’identitat de les nostres administracions i entitats.
En resum: volem que es respectin els Drets Humans.”
Badalona, 30 de novembre de 2018