Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona commemora aquest divendres 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia

La plaça del Centenari acollirà a les 20 hores el ‘Popstar by Brian Cross LGTBI Edition’, amb concerts de Marta Sánchez, Famous i Ruth Lorenzo

A les 18.30 h es presentarà a la sala d’exposicions el Refugi el llibre “Construccions indentitàries. Work in progress” i una exposició fotogràfica amb el mateix títol

El pròxim divendres 17 de maig Badalona commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania al voltant de la lluita invisible i sovint silenciada de les persones que volen viure la seva identitat i orientació sexual en llibertat i des del respecte i que encara avui segueixen sent víctimes de la discriminació i la intolerància. Per commemorar aquesta jornada, que correspon al dia de l’any 1990 en el qual l’homosexualitat va ser retirada de la llista de malalties de l’OMS, Badalona organitza diverses activitats, xerrades i concerts.

El mateix divendres a les 18.30 hores, la sala d’exposicions El Refugi (plaça de la Vila s/n) acollirà la presentació del llibre i l’exposició fotogràfica complementària Construccions identitàries. Work in progress, una obra de la fotògrafa Mar C. Llop que recull en primera persona la vivència de l’autora i de molta altra gent que com ella decideix emprendre el camí cap a la vivència trans. La idea de “work in progress” es basa en el concepte de procés de transformació que experimenta la persona en tots els aspectes de la seva vida i que implica un moviment constant de cerca de la identitat pròpia. La presentació del llibre i de l’exposició fotogràfica, que es podrà visitar fins al diumenge 26 de maig, inclou també un col·loqui en el qual es podran compartir experiències, dubtes i vivències.

La jornada commemorativa continuarà a la plaça del Centenari, on a partir de les 20 hores tindrà lloc el Popstar by Brian Cross LGTBI Edition un gran esdeveniment musical que comptarà amb les actuacions dels Djs Brian Cross i Javi Reina; l’estrella del pop, Marta Sánchez; el guanyador de la darrera edició d’Operación Triunfo, Famous; la cantant internacionalment reconeguda, Ruth Lorenzo, i l’artista visual i videojòquei Oriol Torres.

Dissabte 18 el Centre Cívic Can Cabanyes (rambla Sant Joan 59-77) acollirà també diverses activitats familiars emmarcades en el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. A partir de les 12 hores es presentarà el llibre L’Aran i les paraules màgiques amb la presència de l’Anna Godoy (autora) i l’Ivan Godoy (il·lustrador). A la vegada, les persones assistents podran gaudir del racó de contes, el racó per a nadons de 0 a 3 anys, una gimcana, tallers i jocs infantils, proves esportives, el ball d’infants de Chrysallis i un dinar col·lectiu i compartit (cadascú porta una cosa i es comparteix) per tancar el matí.

Per donar visibilitat a la lluita contra l’homofòbia, aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Badalona ha pintat dos passos de vianants amb els colors de l’arc de Sant Martí, els mateixos que representen i formen part de la bandera del col·lectiu LGTBIQ. Aquests passos zebra estan situats al carrer Francesc Layret en la cantonada amb Martí Pujol i al carrer Brasil, al costat de la rotonda del Che Guevara.

Badalona, 15 de maig de 2019

twitter @AjBadalona