Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona comença a celebrar avui la Diada de Sant Jordi amb l’inici de la XLII Fira del Llibre

21/04/2022 ::    

Badalona comença a celebrar la Diada de Sant Jordi avui dijous 21 d’abril amb l’inici de la XLII Fira del Llibre, que s’instal·larà a la plaça de Pompeu Fabra fins al 23 d’abril i que compta amb la participació d’una desena de llibreries de la ciutat i de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli. La X Fira de Sant Jordi tindrà lloc el dissabte 23 d’abril a la plaça de la Vila i al carrer de Francesc Layret, al barri del Centre, i al passeig de la Salut del barri de la Salut, amb una mostra d’entitats i d’activitats dirigides a tots els públics amb els símbols tradicionals de la diada.

El mateix dia 23, a les 19.30 hores, es faran dos concerts al carrer per convidar a la ciutadania a sortir al carrer i impulsar el comerç i la restauració local. Els artistes que s’encarregaran d’amenitzar la jornada seran David Ros i Alterlatina, que actuaran a la plaça de la Vila i el passeig de La Salut respectivament.

A la XLII Fira del Llibre estaran presents les llibreries Abacus, Carlos, Crapze, Fènix, Frikiplanet, Lagaia Books, Mitja Mosca, Saltamartí, Smile Books, Somnia i l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli en horari de 9 a 21 hores. Els dies 21 i 22 d'abril hi haurà una Carpa de signatures destinada als autors i les autores proposats per les llibreries.

(Es poden consultar els horaris al programa adjunt de Sant Jordi Badalona 2022).

El dia 23 d'abril s’instal·larà també la Carpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona que, des de les 10.30 fins a les 19 hores, oferirà activitats per als més petits com ara narració de contes, tallers i titelles.

Sant Jordi a Sant Roc i Jocs Florals Escolars 2022

Els Serveis Educatius de Badalona del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Taula de Lleure i Joves Badalona Sud, i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, amb la col·laboració de diversos centres escolars, han organitzat activitats amb motiu de la diada de Sant Jordi:

– Paradetes de llibres a la plaça de Sant Elies, de 9 a 13 hores.

– Per als alumnes de P3, P4 i P5 d’educació infantil s’ha programat una visita a la biblioteca de Sant Roc, narració de contes, tallers de titelles i punts de llibres.

– Per als alumnes de 5è i 6è de primària, de l’ESO, Batxillerat i PFI adaptat s’ha programat una entrevista amb l’autor Adrià Aguacil, guanyador del Premi Ciutat de Badalona de novel·la juvenil 2020 sobre la seva obra La botiga de vides i el lliurament de premis Jocs Florals 2022. Es retransmetrà en streaming des de la Biblioteca Sant Roc.

– Per als alumnes de 1r a 4rt de primària, lliurament dels premis Jocs Florals 2022 a la plaça de Sant Elies, a les 11 hores, i espectacle amb el grup Pentina el gat.

Diada de Sant Jordi a Llefià

El divendres 22 d’abril a la Biblioteca municipal Llefià-Xavier Soto, a partir de les 18 hores tindrà lloc l’espectacle “Màgia entre llibres”, a càrrec d’Enric Magoo.

Diada de Sant Jordi a Bufalà

Organitzat per l’AV de Bufalà, el dissabte 23 d’abril, entre les 11 i les 14 hores, al davant del parc de Can Barriga (avinguda de Martí Pujol) tindran lloc diverses activitats i tallers familiars.

Badalona, 21 d’abril de 2022

twitter @AjBadalona