Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra la primera edició de la Fira de Ciència al carrer amb una mirada STEAM

24/04/2023 ::

580 alumnes de primària i secundària participaran en aquesta nova activitat educativa que promou l'interès per la divulgació científica

Amb l'objectiu d'engegar una proposta de caràcter científic- tecnològic que incentivi als més joves, neix la Fira de la Ciència al carrer d’ESO amb mirada STEAM, una proposta educativa que apropa la ciència a diferents centres badalonins.

El pròxim 26 d'abril, de 9.45 a 12 hores, la Rambla s'omplirà de paradetes i estands d'alumnes d’ESO que mostraran a companys i a alumnes de primària diferents projectes de recerca i investigació així com el resultat de les seves experiències. Els treballs giraran entorn d'aspectes tan importants com el coneixement del medi natural, el canvi climàtic, la preservació de la flora i la fauna, l'alimentació o l'univers. La Fira estarà ubicada al costat de l’Escola del Mar.

Cal remarcar que el terme STEAM és un acrònim provinent de l'anglès que fa referència a la Ciència (S), la Tecnologia (T), l'Enginyeria (E), l'Art (A) i les Matemàtiques (M). Amb la unió d'aquestes cinc disciplines, es pretenen generar un enfocament global i transversal al voltant de diferents situacions per tal de cercar solucions crítiques i creatives entre els alumnes.

En aquest esdeveniment científic participaran vuit centres badalonins: Arrels Esperança, Badalona VII, Enric Borràs, Garbí Pere Vergés, La Llauna, La Riera, Llibertat, i Maregassa. A més a més, també hi participen aquestes entitats i serveis: BDN Lab, Escola de Natura Angeleta Ferrer, Escola del Mar-Centre d'Estudis Marins, Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona; i Programa STEAMcat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

La primera Fira de Ciència al carrer d'ESO amb mirada STEAM forma part i completa, des d'I3 a 2n de batxillerat, les activitats que s'organitzen a la ciutat en aquest àmbit, com són el Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària i les Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona. Aquesta primera Fira està organitzada també per l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i l'Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins, de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat; pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona; i pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Badalona, 24 d’abril de 2023

twitter @AjBadalona