Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra entre el 16 i el 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat

13/09/2019 ::    

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres’, es duran a terme diverses xerrades i activitats que busquen conscienciar la ciutadania de l’ús d’una mobilitat no contaminant i sostenible

Badalona s’afegeix, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Amb l’eslògan ‘Camina amb nosaltres’, l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar respecte de l’ús excessiu del vehicle privat i per impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Aquestes activitats volen fer palesa la necessitat d’un canvi dels nostres hàbits per assolir un desenvolupament urbà sostenible, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i reflexionar sobre com afecta la salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

En aquest sentit, la regidora responsable de l’àrea de Mobilitat i Medi Ambient, Rosa Trenado, considera que “necessitem millorar la qualitat de l’aire que respirem a les nostres ciutats per això hem de fer els nostres desplaçaments de la manera més sostenible, eficient, tranquil·la i saludable que sigui possible. Així podrem millorar la nostra qualitat de vida i reduir un dels majors factors de risc de mort tal com ens indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Trenado creu que “Badalona no pot quedar-se enrere en aquest camí cap a un model urbà més sostenible. És cert que encara tenim molt camí a recórrer però estem segurs i segures que els anys vinents seran decisius per avançar i només ho podrem fer de la mà de la seva gent i les entitats que defensen que unes altres ciutats són possibles, més respectuoses amb l’entorn, amb un aire més respirable i amb una mobilitat molt més sostenible i segura”.

Les activitats programades per la Setmana Europea de la Sostenibilitat son:

Dimarts 17 de setembre:

    – 19 hores, a l’edifici El Viver. “Alternatives sostenibles”. Xerrada amb la participació de Som Mobilitat, Reby i l’AMB.

Dimecres 18 de setembre:

    – 19 hores, a l’edifici El Viver. “Què respirem a Badalona?”. Xerrada a càrrec de Silvina Frucella, presidenta de la Plataforma Aire Net, organitzada per la Taula de Mobilitat de Badalona.

Dissabte 21 de setembre:

    – Dia sense cotxes. Entre les 11 i les 19.30 hores, la plaça dels Països Catalans, circuit d’educació viària per a infants, carpes d’activitats i d’informació sobre la mobilitat sostenible i segura.

Diumenge 22 de setembre

    – De 9.30 a 13 hores. Pedalada popular del Barcelonès Nord. Sortida de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet.

En aquestes activitats col·laboren i participen: Som Mobilitat, Taula de la Mobilitat de Badalona, Plataforma Aire Net, Servei Català de Trànsit, Guàrdia Urbana de Badalona, Propera Parada, AMB, Tusgsal.

Badalona, 13 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona