Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra del 18 al 24 de novembre la “Setmana dels Drets dels Infants” amb el lema “Drets dels infants, deures de tothom!”

13/11/2019 ::    

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) impulsen la participació de tothom per construir el programa d'activitats que es portaran a terme per promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants

Aquest any la Setmana dels Drets dels Infants a Badalona se celebra del 18 al 24 de novembre amb un conjunt d'activitats organitzades per diferents centres educatius, entitats i serveis de la ciutat que fan seu el lema “Drets dels infants, deures de tothom!”.

Amb la Setmana dels Drets dels Infants a Badalona es vol commemorar el 60è aniversari de la Declaració i el 30è aniversari de la Convenció de l’ONU sobre els Drets dels Infants. Aquest any també coincideix que el Consell dels Infants de Badalona (CIB) celebra els 15 anys de la seva posada en marxa.

En aquest sentit, els infants dels centres que formen part del Consell han pensat i proposat un seguit d’activitats, bona part d’elles, relacionades amb la difusió dels drets dels infants. Per altra banda, la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) celebra aquest mes de novembre el 3r any de la seva constitució formal. 

L'objectiu de la Setmana és promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva. En aquest sentit s'ha promogut que els infants i els adolescents tinguin el màxim protagonisme en la programació i la realització de les activitats de la Setmana.

Aquest és el programa d'activitats de la Setmana:

Dilluns 18

Murals dels Drets dels Infants a suports publicitaris de la ciutat (MUPIS)

Dimarts 19

    – A les 10. 30 h – tertúlia a Ràdio Ciutat de Badalona.

    – A les 17. 30 h- conte i jocs a l’AV de Bufalà.

Dimecres 20 – Dia dels Drets del Infants

Durant tot el dia, cançó dels Drets dels Infants a les escoles i centres socioeducatius

    – A les 9.30 i a les 11 h – teatre per l’alumanat d’ESO, al Teatre Blas Infante: 3, 2, 1…Zero contra les violències de gènere, amb la companyia La Jarra Azul.

    – A les 18 h – a la plaça de la Vila, lectura del manifest i murals del Consell dels Infants de Badalona (CIB).

    – A les 18 h – hora del conte: Tinc dret a ser nen i taller: Els drets dels infants, a les biblioteques municipals. A la Biblioteca de Pomar: Contes del món, amb Rah-mon Roma.

Dijous 21

    A les 9.30 i a les 11 h – al Teatre Blas Infante, teatre per a l’alumnat d’ESO.

    A les 17.30 h – a l’Espai Betúlia, taula rodona: conversem amb joves que migren sols, “Infants i joves de tota MENA, tots tenen drets!”.

Divendres 22

    A les 9.30 i a les 11 h – joc literari, al Casal Cívic de Pomar.

    Diumenge 24

    D’11 a 14 h, a la plaça Pompeu Fabra – Festa dels Drets dels Infants i dels 15 anys del CIB.

    A les 17 h, a la plaça Roja – espectacle familiar: Tomàquets que s’estomaquen, de la companyia Patawa.

    A les 18 h, teatre familiar al Teatre Blas Infante: A taula! de la companyia Peus de porc.

Durant tota la setmana hi haurà una programació especial a la Televisió de Badalona i moltes activitats a escoles, centres socioeducatius i entitats de la ciutat.

Badalona, 13 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona