Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra del 15 al 24 de novembre la 4a Setmana dels Drets dels Infants

10/11/2023 ::    

La voluntat d’aquesta iniciativa és promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) organitzen la quarta Setmana dels Drets dels Infants, que es celebrarà del 15 al 24 de novembre, amb el lema "La Infància al centre i els seus drets per davant”.

L’objectiu de la Setmana és promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva i cercar el compromís dels responsables polítics per a que la perspectiva de la infància i la defensa dels seus drets es posi al centre de les polítiques públiques.

Durant aquestes jornades es realitzaran un seguit d’activitats relacionades amb la difusió dels drets dels infants pensades per la mainada dels centres que formen part del Consell dels Infants de Badalona i d'altres centres i entitats.

Al programa hi ha activitats promogudes pels centres, entitats i serveis següents: Badalona Comunicació, Badalona Cultura Teatres Municipals, Cibercaixa Badalona Sud, Consell dels Infants de Badalona (CIB), El Badiu, El Círcol, Esbart Sant Jordi, Espai Betúlia, Fundació Privada Pere Closa, Fundació Salut Alta, La Caseta amb rodes, Institut La Riera, Orfeó Badaloní l'Ateneu, Taula d'Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

La Setmana dels Drets dels Infants servirà també per commemorar el 64é aniversari de la Declaració i el 34è aniversari de la Convenció de l’ONU sobre els Drets dels Infants, el 19é aniversari del Consell dels Infants de Badalona i el 7é de la Taula de la Infància i l’Adolescència de Badalona.

Aquestes són algunes de les activitats programades:

15 de novembre

Plenari del CIB, 17.30 a 19 h, al Museu de Badalona.

20 de novembre

Dia dels Drets dels Infants, a la plaça de la Vila:

Col·locació de la pancarta del Dia dels Drets del Infants al balcó de l’edifici de l'Ajuntament.

A les 8.30 hores s’instal·larà l’exposició de cartells fets pels infants dels centres escolars i socioeducatius del CIB sobre els Drets dels Infants.

A les 18 hores, es farà la lectura del Manifest sobre els Drets dels Infants i una cançó ball protagonitzada pels membres del Consell dels Infants de Badalona.

24 de novembre

Jornada "PER A LA INFÀNCIA, DRETS SÓN FETS!", organitzada per la Taula d'Infància i adolescència de Badalona (TIAB), en el marc del projecte "Baròmetre dels drets dels infants a Badalona", de 9.30 a 13.30h, a l'Espai Betúlia. El formulari d'inscripció finalitza el 20 de novembre.

Programa de la 4a Setmana dels Drets dels Infants:

https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/4a-Setmana-dels-Drets-del-Infants-a-BDN-2023-CIB-TIAB-A3.pdf

Badalona, 10 de novembre de 2023

twitter @AjBadalona