Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra del 15 al 21 de novembre la segona Setmana dels Drets dels Infants amb el lema “Desconfinem els drets dels infants!”

12/11/2021 ::    

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) organitzen la segona Setmana dels Drets dels Infants, que començarà aquest dilluns, 15 de novembre sota el lema “Desconfinem els drets dels infants!”. La segona Setmana dels Drets dels Infants acabarà diumenge dia 21 amb la Festa dels Drets dels Infants, que es celebrarà d'11 a 14 hores, al carrer de Provença, entre l’avinguda del Marqués de Sant Mori i el carrer de Floridablanca.

L’objectiu de la Setmana és promoure el coneixement i el compromís en la defensa dels Drets dels Infants i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva i cercar el compromís dels responsables polítics per a que la perspectiva de la infància i la defensa dels seus drets es posi al centre de les polítiques públiques.

Durant aquestes jornades es realitzaran un seguit d’activitats relacionades amb la difusió dels drets dels infants pensades per la mainada dels centres que formen part del Consell dels Infants de Badalona i d'altres centres i entitats.

La Setmana dels Drets dels Infants servirà també per commemorar el 62é aniversari de la Declaració i el 32è aniversari de la Convenció de l’ONU sobre els Drets dels Infants, el 30è aniversari del projecte “La Città dei Bambini”, el 17é aniversari del Consell dels Infants de Badalona i el 5é de la Taula de la Infància i l’Adolescència de Badalona.

Plenari del Consell dels Infants de Badalona

Durant aquesta setmana, en concret dimecres, 17 de novembre, a les 17.30 hores, es celebrarà el Plenari del Consell dels Infants de Badalona al Teatre Margarida Xirgu, on hi participarà, de forma telemàtica, el pensador, psicopedagog i dibuixant italià, Francesco Tonucci. Conegut també pel pseudònim “Frato”, és autor de diversos llibres sobre el paper dels nens en l’ecosistema urbà i d’articles en revistes italianes i estrangeres.

Fòrum de debat

D’altra banda divendres, 19 de novembre, de 9.30 a 13.30 hores, a l’Espai Betúlia, es farà el fòrum de debat "Drets per fer possible la infància" de la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona.

Lectura manifest

I dissabte 20 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, es farà la lectura del Manifest sobre els Drets dels Infants del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i del CIB.

Badalona, 12 de novembre de 2021

twitter @AjBadalona