Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional de les Persones Sordes

Lo commemoració d’aquesta jornada té per objectiu reivindicar els drets de les persones sordes i fomentar la seva absoluta inclusió social

Badalona celebra avui divendres 1 d’octubre i demà dissabte dia 2 el Dia Internacional de les Persones Sordes amb diverses activitats, xerrades i conferències que tenen per objectiu reivindicar els drets de les persones sordes i fomentar la seva inclusió en la societat. Els actes han estat organitzats per la Llar de Persones Sordes de Badalona i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.

Les activitats d’avui divendres es faran a l’ Centre Cívic La Salut, situada a l’avinguda del Marquès de Sant Mori s/n:

– 17 hores: Tindran lloc les conferències “Bilingüisme: Una valoració pedagògica” (a càrrec de Menchu González , directora CEE Josep Pla); “La importància de l'enfoc intermodal i el multilingüisme als centres i serveis educatius" (a càrrec de Marta Vinardell-Maristany, psicopedagoga del CREDA Jordi Perelló); i “Perspectives sobre l’educació bilingüe” (a càrrec de Pepita Cedillo, logopeda del CREDAC Pere Barnils assignada a l'escola Tres Pins).

– 18 hores: Conferència “La Llengua de Signes, dret humà”, a càrrec de Delfina Aliaga, vocal de política lingüística de FESOCA, i Santiago Frigola, docent i investigador de la LSC a la UPF-LSCactua.

Dissabte 2 d’octubre continuaran les activitats al local de la Llar de Persones Sordes de Badalona, situat al carrer General Weyler, 188-182, i el seu entorn:

– 9.30 hores: Manifestació amb l’acompanyament de Kapomba Batucada. Sortirà des de la seu de l’entitat Llar de Persones Sordes de Badalona i farà un petit recorregut fins a la Plaça de la Plana.

– 12 hores: Benvinguda i presentació de l’acte a càrrec del president de la Llar de Persones Sordes de Badalona, Pedro Jara, el president de FESOCA, Albert Caselles, i el regidor de l’Àrea de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado. Posteriorment es farà la lectura del manifest de la diada, a càrrec de Tomàs Molina.

– 13 hores: Exhibició del Miquelets de Badalona

– 14 hores: Paella de germanor (amb inscripció prèvia).

– 17 hores: Espectacles i activitats culturals en llengua de signes: VisualArt, teatre, càpsules culturals, entrevistes, i més.

Tots els actes són gratuïtes i accessibles tant per a persones sordes com oïdores. L’aforament està limitat per les actuals mesures sanitàries. Cal reservar prèviament a la seu de la Llar de Persones Sordes de Badalona.

Badalona, 1 d’octubre de 2021

twitter @AjBadalona