Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona augmenta la seguretat de la Cavalcada de Reis

03/01/2019 ::        

La Guàrdia Urbana afegeix nous elements per reduir els riscos en les grans aglomeracions

Ses Majestats arribaran en vaixell al pont del Petroli a les 16.30 hores, mitja hora abans que l’any passat

Badalona posarà en marxa durant la Cavalcada de Reis de dissabte vinent 5 de gener un dispositiu especial dirigit a reduir els perills derivats de les grans aglomeracions de persones. Les mesures pretenen assegurar el normal desenvolupament de la Cavalcada de Reis que travessarà la ciutat i que reuneix milers de persones al llarg de tot el seu recorregut.

Els efectius de la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra, posarà en marxa diverses mesures especials per evitar que qualsevol vehicle pugui envair els espais reservats per veure la Cavalcada de Reis. Alguns d’aquests elements, que van ser llogats i provats durant les passades festes d’estiu de la ciutat, ja formen part del material adquirit per a la Guàrdia Urbana.

A més de la presència policial i de les mesures preventives, es demana a la ciutadania que es respectin els espais delimitats, que es tinguin vigilats els infants per no apropar-se excessivament a la cavalcada i que no es realitzi qualsevol mena d’acció que pugui provocar una allau de públic.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha manifestat que “per a nosaltres, la seguretat és una prioritat. És per això que he volgut reunir-me amb el superintendent de la Guàrdia Urbana i el seu equip i fer un seguiment de les mesures especials que s'aplicaran durant la Cavalcada. El nostre cos de policia ha adquirit diversos dispositius de seguretat que vam provar amb èxit durant les festes d'agost, però sempre recomanem que se segueixin les instruccions de seguretat que es proposen des de la Guàrdia Urbana”.

Rebuda als Reis d’Orient

Un cop arribin al pont del Petroli, a les 16.30 hores (mitja hora abans que l’any passat), els Reis i els patges recorreran la passarel·la de 250 metres fins a arribar a les escales del pont on l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor, lliurarà a Ses Majestats el pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les cases de Badalona.

Cavalcada de Reis 2019: la sorpresa dels regals

Enguany, es vol potenciar el món de la sorpresa, aquell moment de nervis i il·lusió que es té abans d'obrir un regal i on tothom s’ha de deixar sorprendre.

Aquest any encapçala la comitiva una comparsa nova, la comparsa dels Fanalets! Com ens recorda la tradició, a la Nit de Reis els nens i nenes sortien al carrer a fer senyals de llum amb fanalets, espelmes i torxes per assenyalar el camí de casa seva als Reis d’Orient. Volien assegurar-se que els Reis els portessin els regals demanats. I així és com ho continuem fent a la nostra ciutat.

Recorregut i horaris de la Cavalcada

La Cavalcada començarà a les 18 hores, a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb carrer de Ramiro de Maetzu.

Aquests són, aproximadament, els horaris de pas previstos:

Avinguda de Pius XII cantonada amb Ramiro de Maetzu (18 h), Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer d’en Prim (20.15 h).

Carrosses dolces

Enguany tornaran a ser les carrosses dolces, situades a la part del final de la comitiva, les encarregades de fer caure una gran pluja de caramels per a tothom.

Recollida de cartes als Reis

Pel que fa a la recollida de cartes als Reis, a càrrec dels patges reials, els infants podran entregar-les dimarts 2 i 3 de gener, de 17 a 20.30 hores, a la plaça de la Vila.

Per escoltar les músiques que s’han creat per a la Cavalcada, descarregar i enviar la carta als reis, veure el recorregut que faran Ses Majestats i moltes coses més podeu consultar a: www.reispre.badalona.cat

Badalona, 3 de gener de 2019

twitter @AjBadalona