Subministrarà energia renovable i neta a 7 equipaments esportius, socials i sanitaris situats al seu entorn
La coberta de la pèrgola que està situada sobre el dipòsit municipal de vehicles, ubicat a l’avinguda de Salvador Espriu, acollirà una instal·lació fotovoltaica de 640 metres quadrats. L’energia elèctrica generada serà compartida per diversos equipaments municipals situats en un radi inferior als 5000 metres.
La instal·lació fotovoltaica estarà formada per 288 mòduls de 445 Wp de potència, equivalent a una potència pic total de 131 kWp. Està previst que generi uns 165.338 kWh/any, fet que suposarà una reducció d’emissions de CO₂ de més de 54 tones. El cost de la inversió prevista és de 184.037 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric que l’Ajuntament té vigent amb Naturgy.
La instal·lació estarà acollida al règim d’autoconsum compartit amb compensació d’excedents. Això significa que l’energia elèctrica produïda serà compartida amb alguns dels equipaments pròxims. En aquest cas es preveu que l’energia sigui consumida pel dipòsit de la grua municipal; la masia de Can Cabanyes, la zona esportiva de Can Cabanyes; la zona esportiva Pere Gol, el casal de Gent Gran del Raval; la biblioteca Lloreda i el CAP Nova Lloreda.
Aquesta actuació forma part del compromís municipal amb la transició energètica, el foment de les energies renovables i l’eficiència energètica, i els acords del pacte d’alcaldes PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima). Aquesta instal·lació, entre els barris de Nova Lloreda i Sistrells s’afegeix a les iniciades a la coberta de l’Escola Lola Anglada i al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN).
L’estalvi econòmic previst d’aquesta instal·lació fotovoltaica se situarà al voltant dels 28.896 euros anuals, amb una rendibilitat de la inversió de poc més de 6 anys.
L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, han visitat aquest dijous la nova instal·lació fotovoltaica per conèixer els detalls del seu funcionament. Durant la visita, L’alcalde ha assegurat que “la transició energètica juga un paper vital en la lluita contra el canvi climàtic i és per aquest motiu que des dels ajuntaments hem de liderar-la i ser exemple”. “Des del Govern municipal estem fermament compromesos amb aquesta lluita i és per això s'estan preparant diverses instal·lacions fotovoltaiques a la ciutat que subministrin energia verda als edificis municipals” ha afegit Guijarro.
En la mateixa línia, la regidora Trenado ha destacat que “per imaginar la Badalona del futur és imprescindible repensar els models energètics i de consum i tenir present diàriament la necessitat de canviar molts hàbits i costums per adaptar-nos a la realitat climàtica”. En aquest sentit, Trenado ha convidat la ciutadania de Badalona “a ser partícips de la transició energètica i que aprofitin les diverses ajudes que actualment estan al seu abast, com les provinents dels fons europeus i gestionades a Catalunya per l’ICAEN, la bonificació de l’IBI i el servei d’assessorament energètic que ofereix l’ajuntament i que pot ajudar als ciutadans i empreses en tot el procés de dimensionat de la instal·lació, de la tria dels possibles instal·ladors, de les subvencions i de la posada en servei.”.
Badalona, 9 de febrer de 2022